Eerste show Lucille Werner bij KRO-NCRV bekend

Geplaatst op di 12 feb 2019 om 15:00

Na vijftien jaar bij de TROS, één mislukt jaar bij SBS en één werkloos jaar is Lucille Werner onder de pannen bij KRO-NCRV, waar ze in december een tweejarig contract tekende. Haar eerste klus voor die omroep is bekend: een show over gehandicapten, zoals ze die vroeger ook al maakte. Het gaat om ‘De Minister van Gehandicaptenzaken’, zat op 24 mei live wordt uitgezonden op NPO 1. Hierin wordt een persoon gezocht die een jaar lang de belangen van gehandicapten behartigt. 

De winnaar wordt gekroond tot de ‘minister van Gehandicaptenzaken’ en wordt het gezicht en de stem van mensen met een handicap in Nederland. “Na verkozen te worden staat de minister een jaar lang aan het hoofd van het ministerie van gehandicaptenzaken: een online platform waar de activiteiten van de minister gevolgd worden.”

Iedereen kan solliciteren op deze functie. Na de lancering van de vacature volgt een auditiedag. Na afloop van deze dag blijven er uiteindelijk vijf kandidaatministers over die het tegen elkaar gaan opnemen tijdens de liveshow op 24 mei op NPO 1.

Lucille Werner: “Ik vind het geweldig dat KRO-NCRV zich sterk maakt voor mensen met een handicap. We hebben het hier over een groep van bijna 2 miljoen mensen. Daarom kiezen we voor het eerst in de geschiedenis een minister van Gehandicaptenzaken in de hoop dat dit ministerie straks, net als in het buitenland, ook bestaat in politiek Den Haag. Voor nu gaan we de eerste aanzet geven. Onpartijdig en ongekleurd, in de hoop een rol te kunnen spelen in de levens van velen met een handicap.

Peter Kuipers, directievoorzitter van KRO-NCRV, zegt: “Als KRO-NCRV willen we mensen dichter bij elkaar brengen. We willen een samenleving waarin we naar elkaar omkijken, en waar plek is voor iedereen. Daarom vinden wij het zo belangrijk dat er een minister komt die de belangen behartigt van de bijna 2 miljoen Nederlanders met een beperking. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat deze minister er nog niet is.

Foto: SBS
7 Reacties op “Eerste show Lucille Werner bij KRO-NCRV bekend”


 1. Curryworst

  Babbelkousje Werner weer op tv bij de publieke omroep.
  Een echte publieke vrouw.

  Tsja, het kan raar lopen…

 2. johan derksen

  Nu maar hopen dat haar nieuwe programma wel goed loopt.

 3. joost

  t Is niks en ’t wordt niks.
  Teveel egotripper en probeer nooit van je handicap te profiteren.
  Doe ik ook niet.

 4. Wendy's dealertje

  Wij willen Lingo, wij willen Lingo!!!

 5. Johnny👀

  Lijkt mij wel een leuke vrouw om een paar biertjes mee te drinken alleen vermoed ik dat ze na een paar achterover heb geslagen ze wat wankel op de beentjes staat ..maar dat is een gokje..het kan soms anders lopen als men denkt hè.l

 6. Papies Paay

  Vervelend vrouwtje. Bah.

 7. Meneer Kaktus

  Tuurlijk: 6x de niet bijster origineel te noemen opmerking over dat lopen. Treurig, triest volk, te dom om te poepen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.