Eerste show Lucille Werner bij KRO-NCRV bekend

Na vijftien jaar bij de TROS, één mislukt jaar bij SBS en één werkloos jaar is Lucille Werner onder de pannen bij KRO-NCRV, waar ze in december een tweejarig contract tekende. Haar eerste klus voor die omroep is bekend: een show over gehandicapten, zoals ze die vroeger ook al maakte. Het gaat om ‘De Minister van Gehandicaptenzaken’, zat op 24 mei live wordt uitgezonden op NPO 1. Hierin wordt een persoon gezocht die een jaar lang de belangen van gehandicapten behartigt. 

De winnaar wordt gekroond tot de ‘minister van Gehandicaptenzaken’ en wordt het gezicht en de stem van mensen met een handicap in Nederland. “Na verkozen te worden staat de minister een jaar lang aan het hoofd van het ministerie van gehandicaptenzaken: een online platform waar de activiteiten van de minister gevolgd worden.”

Iedereen kan solliciteren op deze functie. Na de lancering van de vacature volgt een auditiedag. Na afloop van deze dag blijven er uiteindelijk vijf kandidaatministers over die het tegen elkaar gaan opnemen tijdens de liveshow op 24 mei op NPO 1.

Lucille Werner: “Ik vind het geweldig dat KRO-NCRV zich sterk maakt voor mensen met een handicap. We hebben het hier over een groep van bijna 2 miljoen mensen. Daarom kiezen we voor het eerst in de geschiedenis een minister van Gehandicaptenzaken in de hoop dat dit ministerie straks, net als in het buitenland, ook bestaat in politiek Den Haag. Voor nu gaan we de eerste aanzet geven. Onpartijdig en ongekleurd, in de hoop een rol te kunnen spelen in de levens van velen met een handicap.

Peter Kuipers, directievoorzitter van KRO-NCRV, zegt: “Als KRO-NCRV willen we mensen dichter bij elkaar brengen. We willen een samenleving waarin we naar elkaar omkijken, en waar plek is voor iedereen. Daarom vinden wij het zo belangrijk dat er een minister komt die de belangen behartigt van de bijna 2 miljoen Nederlanders met een beperking. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat deze minister er nog niet is.

Foto: SBS

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen