Niels Destadsbader wil doorbreken in Nederland

Geplaatst op Tue 12 Feb 2019 om 13:15

De Vlaamse Niels Destadsbader is in ons land niet echt een bekende naam, maar toch heeft hij al twee grote shows gepresenteerd op de Nederlandse televisie. Het gaat om twee co-producties met de Vlamingen: Dance As One, dat hij afgelopen najaar deed met Nicolette van Dam, en K3 Zoekt K3, dat hij in 2015 presenteerde met Gerard Joling. Nu vindt Destadsbader, die overigens ook zanger is, dat het tijd is om definitief door te breken binnen de Nederlandse landsgrenzen. 

De Vlaamse showbizz is nóg kleiner dan die van ons, dus Destadsbader probeert zijn territorium een beetje te verbreden. “Ik zou toch wel meer in Nederland willen doen. Nu het in eigen land allemaal zo goed gaat, ben ik wel benieuwd wat de Nederlanders van mijn album en liedjes vinden.”

Hij heeft een serieuze mediastrategie bedacht. “Deze week kom ik naar jullie toe voor verschillende interviews en wat eerste optredens in radioprogramma’s. Zo bouwen we het langzaam op.

Waar K3 Zoekt K3 in België werd opgenomen, kwam Dance As One afgelopen najaar vanuit Hilversum. “En dat is voor ons toch echt een andere wereld. Dat directe! Wat mensen daar tegen elkaar zeggen, dat is, dat is echt…

Kijk, als ons iets niet zint dan gaan wij Belgen eerst heel lang nadenken hoe we dat gaan vertellen zonder die ander te kwetsen. In Nederland is het: BÁM, duidelijk!

Het Telegraaf-interview met Niels Destadsbader kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
11 Reacties op “Niels Destadsbader wil doorbreken in Nederland”


 1. Remi

  … Vorige week werden de “MIA’s” uitgedeeld bij onze Zuiderburen.
  Een zeer belangrijke muziek-prijs.

  Bekijk het lijstje maar eens … winnaars va de afgelopen jaren …

  Volstrékt terechte winnaar dit jaar is BLØF’s “Zoutelande” !
  Geike Arnaert … kennen we haar nog ?

  https://www.youtube.com/watch?v=_QbnmV90tko

 2. Pieter

  @Remi, ik kende Geike al van haar cariiere bij Hooverphonic, zeer bekend in Vlaanderen

 3. Will van Bil

  En ik maar denken dat mijn achternaam infantiel is.

 4. Guttegut

  Ik ken de muziek van Nielske en dat is werkelijk hemeltergend verschrikkelijk.

 5. Donald Dumb

  Laat maar.
  Missen we niks aan volgens mij.

 6. Claudia

  Aan al die azijnzeikers , de jongen verkocht afgelopen jaar tweemaal het Antwerpse Sportpaleis uit, een zaal met 23.000 capaciteit. Voor dit jaar staat de teller nu al op drie concerten in het sportpaleis dit najaar. Het kan je smaak niet zijn , maar je kan niet beweren dat het verschrikkelijk slecht is, er gaan echt geen 66.000 mensen 50 euro voor een ticket neerleggen als het zo verschrikkelijk is als jullie beweren.

 7. Donald Dumb

  Claudia. Ja dus?
  Tweemaal Antwerps Sportpaleis uitverkopen…
  Wereldberoemd in België blijkbaar. Verder nergens ook maar enigszins bekend.

 8. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Vlaamse artiesten zijn vaak niet zo populair in Nederland, zeker niet als ze Nederlandstalig zingen. Clouseau en K3 zijn uitzonderingen, en verder misschien Raymond van het Groenewoud en Dana Winner.

  Dus het zal lastig zijn voor Niels om Nederland te veroveren. Dat hij in Vlaanderen een grote artiest is en verkooprecords breekt doet er hier niet toe.

 9. Donald Dumb

  Sjoukefia.
  Inderdaad. Nederlandstalige artiesten uit Nederland hebben al moeite om door te beken, laatstaan als ze uit Vlaanderen komen
  Echter bands uit België, zoals Triggerfinger, zijn hier wel mateloos populair. Triggerfinger stond inmiddels meerdere malen op elk groot Nederlands festival…

 10. Johnny👀

  Nooit gezien of gehoord maar ruil hem blind om voor die Hazes..

 11. Dirkze

  Jaaaaaaaaaa……..Dana Winner! Super goede zangeres

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.