Niels Destadsbader wil doorbreken in Nederland

De Vlaamse Niels Destadsbader is in ons land niet echt een bekende naam, maar toch heeft hij al twee grote shows gepresenteerd op de Nederlandse televisie. Het gaat om twee co-producties met de Vlamingen: Dance As One, dat hij afgelopen najaar deed met Nicolette van Dam, en K3 Zoekt K3, dat hij in 2015 presenteerde met Gerard Joling. Nu vindt Destadsbader, die overigens ook zanger is, dat het tijd is om definitief door te breken binnen de Nederlandse landsgrenzen. 

De Vlaamse showbizz is nóg kleiner dan die van ons, dus Destadsbader probeert zijn territorium een beetje te verbreden. “Ik zou toch wel meer in Nederland willen doen. Nu het in eigen land allemaal zo goed gaat, ben ik wel benieuwd wat de Nederlanders van mijn album en liedjes vinden.”

Hij heeft een serieuze mediastrategie bedacht. “Deze week kom ik naar jullie toe voor verschillende interviews en wat eerste optredens in radioprogramma’s. Zo bouwen we het langzaam op.

Waar K3 Zoekt K3 in België werd opgenomen, kwam Dance As One afgelopen najaar vanuit Hilversum. “En dat is voor ons toch echt een andere wereld. Dat directe! Wat mensen daar tegen elkaar zeggen, dat is, dat is echt…

Kijk, als ons iets niet zint dan gaan wij Belgen eerst heel lang nadenken hoe we dat gaan vertellen zonder die ander te kwetsen. In Nederland is het: BÁM, duidelijk!

Het Telegraaf-interview met Niels Destadsbader kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen