Angela de Jong: ‘Wendy is echt op haar retour’

Angela de Jong begrijpt er helemaal niets van dat John de Mol na Gordon ook Wendy van Dijk heeft aangekocht. Deze sterren zijn echt op hun retour. Dat schrijft de opiniediva in haar column in het AD. Van Dijk kan helemaal niets op eigen kracht, weet De Jong. Ze wijst erop dat The Voice en Wie Ben Ik succesvol zijn vanwege hun format. “Zodra ze het in haar eentje moet doen in This Time Next Year of een show rondom haar is gecreëerd zoals De Gezondheidstest, flopt ze pijnlijk.

Met zo’n Van Dijk ga je echt de oorlog niet winnen, denkt De Jong. “Als De Mol met SBS6 echt de grootste wil worden, kan hij beter investeren in nieuwe, bijzondere formats dan de zoveelste ‘grote’ naam binnenhalen en het huidige RTL kopiëren.

Het is bovendien erg onverstandig dat De Mol weer over sterren aan het kopen is, vindt ze. “Hoe kan het toch dat John de Mol niks geleerd heeft van het debacle rond de zender 10 in 2004/2005?

De kijker ergerde zich aan zijn rooftocht door Hilversum. “Zo’n vijftien jaar later maakt hij exact dezelfde fout.

Er is één positief aspect: RTL moet hierdoor gedwongen vernieuwen. “En de maatschappelijke programma’s van Beau als navigatie te gebruiken voor de toekomst.

Bijna een jaar geleden kondigde Van Dijk aan dat ze De Jong graag wil slaan. Daar is ze nog niet aan toegekomen.

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: Omroep MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen