Overbetaalde Paul Römer: ‘NTR niet eens dagtaak’

Paul Römer is met 230.000 euro per jaar de best betaalde bestuurder van de hele publieke omroep, maar heeft aan het directeurschap van de NTR niet eens een dagtaak. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Römer maakt gebruik van een overgangsregeling, waardoor hij nog altijd boven de norm van 181.000 euro per jaar kan verdienen. Hij zou bij het afsluiten van een nieuw contract een halve ton moeten inleveren, dus nu knijpt hij er tussenuit. Officieel omdat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

Want wat blijkt nou: Römer verveelt zich dood als NTR-directeur. “Op een zeker moment heb je alle cycli binnen een bedrijf wel doorgemaakt. Eerlijk, ik verveel me ook een beetje. De organisatie draait als een zonnetje. Het NTR-directeur zijn, is voor mij eigenlijk geen dagtaak meer.

De afgelopen tijd was Römer vooral bezig om een beetje te brainstormen over het omroepbestel en ruzie te maken met Jan Slagter. “Omroep MAX wilde me aan de hoogste boom zien hangen. Ik snap het wel, mijn plan komt aan hun bestaansrecht. De omroepen praten weer over een nieuw bestel en daar heeft ons plan aan bijgedragen.

Waar gaat hij zijn volgende topsalaris bij elkaar harken? “Nog geen idee. In medialand ontstaat een heel nieuw ecosysteem. Netflix kennen we, maar Amazon, Disney en Apple komen er nog aan. Hier zit voor Nederland een geweldige uitdaging in die ik wel leuk vind.”

De op een na best betaalde bestuurder van de publieke omroep is Jan Slagter met 219.000 euro.

Het AD-interview met Paul Römer kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Paul Römer op de radio aangevallen om topsalaris (16 juli 2018)
Paul Römer stapt op als directeur van omroep NTR (gisteren)

Foto: NPO Radio 1

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen