Overbetaalde Paul Römer: ‘NTR niet eens dagtaak’

Geplaatst op Tue 15 Jan 2019 om 12:30

Paul Römer is met 230.000 euro per jaar de best betaalde bestuurder van de hele publieke omroep, maar heeft aan het directeurschap van de NTR niet eens een dagtaak. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Römer maakt gebruik van een overgangsregeling, waardoor hij nog altijd boven de norm van 181.000 euro per jaar kan verdienen. Hij zou bij het afsluiten van een nieuw contract een halve ton moeten inleveren, dus nu knijpt hij er tussenuit. Officieel omdat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

Want wat blijkt nou: Römer verveelt zich dood als NTR-directeur. “Op een zeker moment heb je alle cycli binnen een bedrijf wel doorgemaakt. Eerlijk, ik verveel me ook een beetje. De organisatie draait als een zonnetje. Het NTR-directeur zijn, is voor mij eigenlijk geen dagtaak meer.

De afgelopen tijd was Römer vooral bezig om een beetje te brainstormen over het omroepbestel en ruzie te maken met Jan Slagter. “Omroep MAX wilde me aan de hoogste boom zien hangen. Ik snap het wel, mijn plan komt aan hun bestaansrecht. De omroepen praten weer over een nieuw bestel en daar heeft ons plan aan bijgedragen.

Waar gaat hij zijn volgende topsalaris bij elkaar harken? “Nog geen idee. In medialand ontstaat een heel nieuw ecosysteem. Netflix kennen we, maar Amazon, Disney en Apple komen er nog aan. Hier zit voor Nederland een geweldige uitdaging in die ik wel leuk vind.”

De op een na best betaalde bestuurder van de publieke omroep is Jan Slagter met 219.000 euro.

Het AD-interview met Paul Römer kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Paul Römer op de radio aangevallen om topsalaris (16 juli 2018)
Paul Römer stapt op als directeur van omroep NTR (gisteren)

Foto: NPO Radio 1
15 Reacties op “Overbetaalde Paul Römer: ‘NTR niet eens dagtaak’”


 1. Gijpie

  Lekker man hahahaha.

 2. hans

  Meest relaxte directeursbaan van Hilversum. NTR heeft geen leden nodig, uitzend-uren gegarandeerd, een managementlaag die al het werk doet etc. Logisch dat hij tijd over heeft. Schrap die baan en niemand zal het merken.

 3. Corrie K.

  De ideale Gilette man.

 4. n

  Nou voor het nieuwe ecosysteem hebben we frisse hersens nodig.

 5. Chantal

  Schamen jullie je niet daar bij mediakrant? Wat een sneue stemmingmakerij dit. Artikel van het AD jatten en daar dan zelf allerlei negativiteit omheen gooien. Wat een kansloze nepsite is dit zeg.

 6. Malleman

  Paul Römer weg bij de NTR… en hij geeft toe dat het geen dagtaak was bij de NTR.

  Ik vraag mij echt dagelijks af: Wat heeft dit directeurtje nou echt gedaan bij en vooral voor deze omroep? Hij kon geen sterren binnenhalen zoals John de Mol. Wist hij wel wie de medewerkers bij die omroep waren? Waar was meneer tijdens alle rumour rondom de Zwarte Pieten discussie of tijdens de opnames van het Sinterklaasjournaal? Heeft hij Diewertje Blok gesteund of echt gesproken tijdens allerlei discussies rondom het Sinterklaasjournaal? Ik heb alleen maar verhalen gelezen van hoofdredacteuren. Di
  Dus al met al heeft die “geweldige” directeur van de NTR helemaal niets betekent voor de NTR.

  Een omroep van niks, zonder leden en bedoeld als taakomroep. Hij hoefde niets meer te regelen / te ontwikkelen. Dat doen / deden andere (hoofd-) redacteuren wel voor hem. Waarschijnlijk verveelde hij zich al vele jaren.

  En wat ga je dan doen met teveel tijd over als directeur van een omroep zonder grote betekenis? Dan ga je maar over andere omroepzaken klagen en ideeën opwerpen. Want de NTR is met geen mogelijkheid te vernieuwen of te veranderen volgens allerlei regeltjes. Arme, arme Paul Römer… wat een vervelende creatiefloze jaren war het voor hem…

  Maar goed, nu mag hij ein-de-lijk vertrekken en begint het echte grote mensen werk. En hopelijk bemoeit hij bij zijn nieuwe werkzaamheden met de mensen direct om hem heen… Iets wat hij als NTR directeur niet met beide handen aanpakte

 7. Kaaskijker

  Paul Römer zegt gewoon dat het werk onder zijn niveau is. Best wel eerlijk.

 8. anonymous

  Nieuwe uitdaging, RTL4.

 9. Remi

  … Ik heb ze aan de bar zien hangen, toen ik héél lang geleden met m’n ouders
  een uitzending bijwoonde van “In de Rooie Haan”.
  … Eind jaren ’70 praten we dan over.
  Onze programma-baasjes, onze bestuurders.

  Een Sylvia de Leur hing daar ook rond, stomdronken, zaterdagmiddag 12.00 uur.

  De programma-baasjes lachen zich hélemaal rot.
  Toen, en nu.

  Belastingbetaler betaalt !

 10. Gradus

  Het is toch grof dat mensen die niet weten hoe ze de dag door moeten komen zo’n salaris krijgen. Als het geen fulltime baan is, neem dan iemand voor 20 uur in de week, Misschien ook nog wel te veel.
  Jan Slagter heeft gelijk. Geldverspilling……………

 11. StefanV

  Dit bericht maakt vooral duidelijk dat er nog steeds te veel omroepen zijn en te veel omroepbestuurders die een te riant salaris opstrijken. Nu de NTR goed draait en geen fulltime-bestuurder nodig heeft, kan deze omroep weer prima bij de NOS worden ondergebracht.

  Ook voor PowNed en WNL zou eens een oplossing moeten worden gevonden; desnoods maar onderling fuseren.

 12. Johan

  Zure reacties hierboven. Hij heeft uitvoerig laten zien in het verleden dat hij kwaliteiten heeft. Paul Römer zou idd helemaal geen slechte keus zijn als programmadirecteur bij RTL.

 13. Malleman

  @Johan: Tuurlijk jongen… Wat heeft hij voor NRT DAN betekent? Ik en vele anderen hebben daar zijn kwaliteiten niet gezien. Hij heeft die NTR-tijd optimaal gebruikt om van alles te roepen over de NPO in negatieve zin. En over andere zenders en omroepen hoorde je ook zijn negatieve “kwaliteiten” wat ook wel zeuren word genoemd.

  Maar Paul Römer hoorde je nooit over “zijn” eigen mensen bij / rondom de NTR. Bij programma’s die voor ophef zorgden, was hij er nooit om de boel te sussen of in een paar woorden op te helderen.

  Dus helaas, Johan. Mocht hij programma directeur worden bij RTL, dan hoop ik een andere soort programmadirecteur te zien. Iemand die 100 gaat voor zijn omroep / zender. Dat betekent ook opkomen bij programma’s die voor ophef zorgen en daar actief zich laten zien.

 14. Fox Mulder

  Deze man stak Johan Cruijff een mes in de rug. Opdat wij nooit vergeten! En nu snel wegwezen Römer.

 15. den Draaiert Joost

  OP naar Talpa, natuurlijk. Het ligt er dik bovenop

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.