Kees Tol speelt mooi weer over SBS-contract

Geplaatst op Tue 15 Jan 2019 om 11:00

Kees Tol speelt mooi weer over het verliezen van zijn exclusieve presentatiecontract bij SBS 6. Dat was maandagavond te zien in Shownieuws. Tol stelt SBS zelf te hebben gevraagd om de exclusiviteitsclausule uit zijn contract te schrappen, zodat hij ook projecten van andere mediapartijen aan kan nemen. In werkelijkheid betekent het natuurlijk dat de zender de presentator niet interessant genoeg meer vindt om hem exclusief aan de zender te binden met een mooi programmapakket.

Kennelijk heeft SBS 6 naast vtwonen niet zulke grote plannen meer met Tol en heeft hij daarom maar de presentatie van AD’s Ochtendshow To Go aangenomen. Een leuk project, maar natuurlijk niet de gedroomde klus voor een tv-presentator.

Shownieuws stak Tol maandagavond een hart onder de riem. “Maar eerst onze collega Kees Tol. Hij zou stoppen bij SBS“, zei de presentatrice van dienst.

Deskundige Bart Ettekoven: “Ja, die berichten verschenen vandaag plotseling op het internet. Ze kwamen redelijk als een verrassing. Wat doe je dan? Dan zet je je verslaggever in een auto met een cameraploeg richting Volendam. Je gaat die dijk op, Kees zoeken en komt niet eerder terug voor je tekst en uitleg hebt.

Daar hield Tol een goednieuwspraatje. “Ik vind het heel belangrijk om mezelf zo breed mogelijk in te kunnen zetten. Ik heb de exclusiviteit in samenspraak met Talpa Network uit mijn contract laten halen en wat betekent dat dan? Dat je niet alleen maar verbonden bent, in mijn geval, aan SBS, maar dat ik nu ook werkzaam mag zijn voor andere mediakanalen. Ik ben nog gewoon te zien bij SBS 6 aankomend jaar.”

Ik ga overmorgen weer beginnen met de opnames van vtwonen en ben straks bijna elke zondag te zien met een nieuwe aflevering daarvan, dus ik ben nog heel erg druk bij SBS.”

Het feit dat Tol zijn exclusieve presentatiecontract bij SBS 6 is kwijtgeraakt is extra pijnlijk, omdat hij eerder is neergezet als dé rising star van de zender. “Kees is SBS en SBS is Kees, die laten we nooit meer gaan“, zei de vroegere tv-directeur Remko van Westerloo.

Lees ook: Exclusieve contract Kees Tol bij SBS 6 niet verlengd (maandag)

Foto: SBS
36 Reacties op “Kees Tol speelt mooi weer over SBS-contract”


 1. Stip

  Hij doet een Irene Moorsje

 2. Joop55

  Kees Tol kan beter bij de AVROTROS een palingshow gaan presenteren, niet dat er veel mensen gaan kijken ofzo, maar het is een idee.

 3. HalloJumbo

  Kees Brech.

 4. Watsmetjou

  Kees Kech.

 5. Marcel

  geef gewoon toe dat je keihard gedumpt ben!!! En terecht trouwens

 6. Peter van de Plas

  Wat een farce – waarschijnlijk na debacle van Dennis doet de pr afdeling nu van talpa haar best om dit te voorkomen en deze Volendammer chic te laten gaan – maar het was wel een toneelstukje –

 7. Richard

  Kees Tol spreekt wel de waarheid vermoed ik, hij heeft niet echt een reden om erover te liegen namelijk.. Hij heeft vrijwel niks te verliezen.

 8. Robbert van den Broeke

  Dit had ik al voorspeld!

 9. Bart

  Kees straal te veel het oude SBS6 uit en dat is iets waar men vanaf moet bij de zender. Dit geld ook voor Jeroen van de Boom, Kim Lian en Nicolette van Dam.

 10. Curryworst

  Niet om het één of ander maar VTWonen trekt nog altijd 2x zoveel kijkers dan 6Inside.

 11. wim

  Beter bekend van het Kees Tol sausje :))

 12. Marieke

  @curryworst 6 inside is een top programma de kijkcijfers komen vanzelf wel

 13. Remi

  Dit zag je aankomen, dat Kees gedumpt zou worden door SBS.
  Kees kreeg steeds minder klussen, het begon op te vallen.

  Kees zou hét gezicht worden van SBS, en kijk nou eens … triest.

  Ik moest onbewust denken aan Henk Mouwe, dat is een soortgelijk geval …
  … Was dé rising star van de NCRV, en opeens was het voorbij … ;)

  https://www.trouw.nl/home/de-communicatief-verantwoorde-val-van-henk-mouwe~ab0d67b0/

 14. Ludo

  @Curryworst

  Je bent niet een van de slimste denk ik.
  6 inside is er net 6 dagen.

 15. Trudy

  Die gozer kan toch niks irritant persoon loser 1ste klas

 16. Ronald Verkerk

  Kees is een beetje de Lammert de Bruin van de commerciële omroepen. Kan niks, maar duikt overal op.

 17. Deadly Viper

  Ludo en jij denkt dat Inside alsnog een succes gaat worden? De kijkcijfers dalen elke dag. Het programma heeft heel veel media aandacht gehad en het is niet zo dat mensen de zender niet kunnen vinden dat excuus kon voor TIEN gebruikt worden maar nu niet meer. De kans dat Late Night met Twan Huys een succes gaat worden is nog groter en dat zegt dan alles over Inside.

 18. Richard

  @Deadly Viper Maar SBS heeft wel veel imagoschade opgelopen in de jaren voordat John de Mol er was. Mensen hebben daardoor nog steeds een soort afkeer terwijl 6 gewoon uitstekende programma’s maakt, zo ook 6Inside. Het zou mij echt heel erg verbazen mochten de kijkcijfers van 6 inside niet groeien aangezien het heel goed in elkaar is gezet. Waar Boulevard vooral kou uitstraalt straalt 6 inside juist warmte uit. Kwaliteit betaalt zich op een begeven moment terug.

 19. Deadly Viper

  Albert Verlinde die warmte uitstraalt? Pilletjes vergeten in te nemen?

  Deze opmerking is echt te goed gewoon. Laptop zit gewoon onder de koffie nu… HAHAHAHAHHAHA

 20. Rww

  Kan het niet zo zijn dat keesie niet tevreden was over het aantal aangeboden programmas en daarom heeft gevraagd om de exclusiviteit te laten vallen? Zodat hij kan gaan bijbeunen ergens anders

 21. Bart

  @Richard Boulvard moet zeker wat doen aan sommige onderwerpen en gezichten in het programma. Daarnaast mag het ook wel wat kritischer. Is al beter dan een haar geleden. Los daarvan zit het programma qua opbouw en uitstraling goed in elkaar. Dat is bij 6 Inside niet zo. Het straalt helemaal geen warmte uit maar eerder ongemakkelijkheid. Jan Versteeg is de gangmaker op het verkeerde feest. 6 Inside heeft ook niet mee dat de rest van de vooravond (nog) niet staat. Wat J hier gisteren plaatste was in basis al beter dan de huidige vooravond van SBS6 en al die andere vooravonden daarvoor.

 22. Richard

  @Deadly Viper Leuk dat je het zo grappig vindt maar kom eens met tegenargumenten dan. Jij haat op alles wat 6 is. Jij moet lekker met Angela de Jong gaan klaverjassen zodat jullie ondertussen gezellig samen 6 programma’s kunnen afzeiken.
  Albert is een fijne man om naar te kijken en Jan Versteegh is een gouden greep gebleken, ze hebben een hele goede chemie met elkaar. Daarnaast is het decor ook een stuk gezelliger dan dat van Boulevard.

  6 is uitstekend bezig met nieuwe programma’s als 6 Inside en DanceSing en jet binnenhalen van Gordon en Wendy.

 23. Deadly Viper

  Ze moeten bij SBS gewoon hun plek kennen.

  Wat hebben ze allemaal al geprobeerd in de vooravond? Goudkust, Stem van Nederland, Hart van Nederland, Shownieuws, Actienieuws, SBS6 Nieuws, Inside…

  En wat scoorde het beste? HOMEVIDEO’S!

 24. Richard

  @Bart Het straalt wel warmte uit. Dat wit oranje van Boulevard is juist ontzettend koud. ongemakkelijk? De chemie tussen Jan & Albert is uitstekend en daarnaast zijn het voor het oog ook geen onaantrekkelijke mannen om naar te kijken!

  6 moet inderdaad nog groeien en dan weet ik zeker dat 6 Inside ook gaat groeien, de kwaliteit druipt er namelijk vanaf.

 25. Deadly Viper

  Richard = Talpa trol

 26. Ronnie

  @Richard: Goed bezig met 6Inside en DanceSing? Het tegendeel is natuurlijk waar; een programma als 6Inside, wat elke dag kijkers verliest gaat echt niet meer boven de 300.000 uitkomen. En niemand vind dat Jan en Albert een goede chemie hebben.

  Aan DanceSing is een enorm marketing – en PR budget uitgegeven om te laten zien dat het enorm vernieuwend is, maar dat is het natuurlijk helemaal niet. Het is maar de vraag hoeveel mensen er van de 700.000 overblijven deze week…. Ik gok dat het rond dat cijfer blijft scoren, wat een grap is t.o.v. The Voice en HGT.

  Het binnenhalen van Wendy is alleen goed als The Voice als programma ook naar SBS6 wordt gehaald. Gordon, tja, die scoort vooral samen met Gerard.

  SBS6 wee

 27. oliebolletje

  Kwaliteit drijft vanzelf boven. We zullen zien, Kees.

 28. agenda

  @oliebolletje, welnee man. Troep drijft vanzelf boven. Kwaliteit wordt weggehouden van de oppervlakte door de troep.

 29. Richard

  @Ronnie de kijkcijfers zijn nog niet geweldig inderdaad, maar geef het even de tijd om te groeien. 6 is aan een groeiproces bezig en dat kost tijd. De mensen moeten 6 weer “vinden” na de imagoschade die ze hebben opgelopen in het verleden.Maar ik vind dat ze goed bezig zijn aangezien 6 inside en DanceSing uitstekende programma’s van hoge kwaliteit zijn.DanceSing is heel iets vernieuwends in het genre talentenjachten.

  Zolang ze programma’s van de bovengenoemde kwaliteit blijven produceren weet ik zeker dat het binnen de korste keren goed komt met 6.

 30. Bart

  @DV Lijkt me ook. Hij heeft ook zo’n top onderbouwing.

 31. Kees

  @Richard…. het is niks en het wordt niks met SBS6.Nu zorgt Gordon met z’n grote muil weer voor negatieve aandacht.Zoooooo ordinair.

 32. Mark

  Monique Smit werkt toch ook voor Telégraaf TV. Daar zijn ze is Vólendam allemaal licht goed voor. Nu Síck & Nimon nog uit de Tálpa stal bonjóuren dan zijn we verlost van al die nítwits die niks op tv te zoeken hebben.

 33. Mark

  Monique Smit werkt toch ook voor Telégraaf TV.

 34. Mark

  Daar zijn ze is Vólendam allemaal licht goed voor. Nu Síck & Nimon nog uit de Tálpa stal bonjóuren dan zijn we verlost van al die nítwits die niks op tv te zoeken hebben.

 35. Laurens

  @Mark;
  Nick en Simon exclusief is nooit echt nodig geweest. Zeker nu ze al jaren geen nieuwe hit meer hebben gehad is het vrij stil.
  Talenten zonder Centen was nog wel aardig, maar daar blijft het wel bij.

 36. Tv junkie xl

  Misschien iets voor de cupcake show?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.