Felix Meurders toch niet laan uit bij Spijkers met Koppen

Felix Meurders mag voorlopig toch gewoon aan blijven als presentator van het programma Spijkers met Koppen op NPO Radio 2. Hij blijft een duo vormen met Dolf Jansen. Dat heeft BNNVARA bevestigd. Meurders, die komend weekend in aanwezigheid van premier Mark Rutte het dertigjarig jubileum van de radioshow viert in theater Carré, onthulde vorige week dat de omroep hem weg wil hebben. Hij zou met zijn 72 jaar te oud zijn geworden voor een plek op de radiozender.

BNNVARA gaf aan niet van Meurders af te willen, maar hem een ander programma op een andere zender te willen geven. “Vandaag is duidelijk geworden dat we daar op korte termijn geen concreet uitzicht op hebben“, laat de omroep nu weten. “Vandaar ons gezamenlijk besluit dat Felix dit programma blijft presenteren totdat een nieuw radioslot gevonden is.

De omroep laat in een statement weten dat zij Meurders ‘met zijn grote staat van dienst een plek op de radio gunnen’.

Meurders zegt in een reactie bij het ANP: “Eindelijk is de periode van onzekerheid voorbij. Dank aan iedereen die me heeft gesteund. Ik ben heel blij met dit besluit.

Lees ook:
BNNVARA wil Felix Meurders uit Spijkers Met Koppen (28 september)
Jan Slagter vindt ontslag Felix Meurders schandelijk (29 september)

Foto: Wiebke Wilting, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen