BNNVARA wil Felix Meurders uit Spijkers Met Koppen

Dolf Jansen en Felix Meurders vieren volgende week het dertigjarig bestaan van Spijkers Met Koppen, maar van een echte feeststemming is geen sprake. BNNVARA wil Meurders er namelijk uit. Dat bevestigt de 72-jarige presentator in het AD. Peter de Vries, radiobaas bij de omroep, zegt dat het succes van de show weliswaar voor een belangrijk deel aan dit duo te danken is, maar: “We zijn inderdaad met Felix in gesprek om na jaren trouwe dienst plaats te maken voor een nieuwe presentator.’

De Vries wil ‘een nieuwe generatie luisteraars aanboren’ en Meurders is natuurlijk best stokoud. Hem helemaal naar de geraniums verbannen, wil de omroep nog niet. “Felix is een radiolegende die nog lang niet uitgespeeld is, dus voor hem zijn we aan het kijken naar een plek op een van de andere zenders.

Een woordvoerder van de NPO ontkent dat Meurders weg moet vanwege zijn leeftijd, maar dat het programma slechts toe is aan ‘een nieuwe opzet’. Meurders weet wel beter: “Men wil een publiek bereiken van tussen de 35 en 54 jaar. Ik vermoed dat ze mij associëren met de wat oudere luisteraar die ongelooflijk fan is van Spijkers.

Meurders houdt hoop: “Als ze geen vervanger kunnen vinden, keren ze waarschijnlijk weer bij mij terug. Op 1 januari verandert er weer van alles dus ik hoop snel duidelijkheid te krijgen. Ik zou het waanzinnig jammer vinden, wat mij betreft ga ik nog wel even door met Spijkers.

Dolf Jansen zegt alleen bij Spijkers Met Koppen te blijven als de nieuwe presentator hem bevalt. Over de eventuele exit van Meurders zegt hij: “Daar moet ik dan mee kunnen leven.

Spijkers Met Koppen is iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te horen op NPO Radio 2.

Het AD-artikel Meurders verlaat Spijkers met Koppen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen