Brandpunt-reporter wordt journalistiekbaas KRO-NCRV

Henk van der Aa, eindredacteur en verslaggever van het de nek omgedraaide KRO-NCRV-programma Brandpunt+ op NPO 2, volgt Hans Laroes op als hoofdredacteur bij de omroep. Hij krijgt de dagelijkse leiding over de journalistieke tak. Dat heeft hij bevestigd aan het NRC. Van der Aa zei maandagmiddag tegen het personeel van de KRO-NCRV: “We zitten in een heftige periode waar voor journalisten veel verandert. Ik heb ervoor gepleit dat de blik nu weer vooruit gaat.

Laroes vertrekt noodgedwongen bij KRO-NCRV, omdat de omroep een nieuwe koers wil varen. Eigenlijk liep zijn contract tot 1 januari, maar de situatie was onhoudbaar geworden, dus vertrok hij vorige week al.

Van der Aa liet zich in juni teleurgesteld uit over het schrappen van Brandpunt+. De publieke omroep vindt dat het programma te weinig kijkers trekt en heeft ook te maken met bezuinigingen vanuit Den Haag.

Door het verdwijnen van Brandpunt+ heeft KRO-NCRV 24 van zijn 100 journalisten op straat gezet. Van der Aa: “Ik hoop dat we de NPO de komende tijd met zoveel mogelijk ideeën kunnen blijven bestoken en een goede kern journalisten op de been kunnen houden.

Foto: Wessel de Groot, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen