Jan Slagter vindt ontslag Felix Meurders schandelijk

Geplaatst op Sat 29 Sep 2018 om 12:30

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt het schandelijk dat Felix Meurders dreigt te worden ontslagen als presentator van het BNNVARA-programma Spijkers met Koppen. Dat heeft hij gezegd in Shownieuws. Meurders zou met zijn 72 jaar te oud zijn geworden voor NPO Radio 2, maar Slagter vindt dat een slecht argument, omdat de presentator nog altijd goed werk aflevert. “Ja, vernieuwing en verjonging, maar of je nou iemand moet wegsturen die 72 is en het nog hartstikke goed doet…

Ook als je 72 jaar bent kun je nog prima functioneren, aldus Slagter. “Wij bij MAX zeggen altijd: we kijken niet naar je leeftijd, maar of je er zelf nog zin in hebt – want het kan ook goed zijn dat je met pensioen wíl – en of je nog gewoon goed presteert. Dat is volgens mij bij Felix wel het geval.”

Kan hij niet bij MAX terecht? “Ik heb geen programma’s meer, ik heb genoeg presentatoren, maar als de NPO een plekje vrijmaakt op de radio, dan wil ik hem graag hebben.”

Dolf Jansen, de co-presentator van Meurders, zegt: “Simpelweg vind ik het kut als Felix zou verdwijnen bij Spijkers met Koppen. Alles ligt nog open, hè, maar het zou kut zijn, want we maken samen het programma en zorgen dat het programma dit niveau heeft.”

Jack Spijkerman vindt het raar dat dit vlak voor het jubileumevenement van Spijkers met Koppen bekend wordt: “Daar ben ik uiteraard bij en vlak daarvoor wordt bekend: ‘Felix, jij moet weg.’ Bij het best beluisterde programma… Ze zijn gek. Als ik Dolf was, zou ik zeggen: ‘De groeten, ik ga ook.’”

Volgens Shownieuws is Timur Perlin in beeld om Meurders op te volgen bij het programma.

Foto: SBS
27 Reacties op “Jan Slagter vindt ontslag Felix Meurders schandelijk”


 1. Wyatt

  Die man is al 72. Bik elk ander bedrijf was die al jaren terug met pensioen gestuurd.

 2. Paul Lamote

  Er speelt natuurlijk ook eigenbelang, Jan is zelf ook niet meer de jongste.

 3. Pieter53

  Verplicht met pensioen gaan is eigenlijk vreemd. Waarom moet je perse thuis gaan zitten als je lichamelijk en geestelijk nog kan functioneren? Voor een vrouw kan ik het begrijpen, die hecht minder waarde aan nuttig bezig zijn en die heeft allerlei onnozele aktiviteitjes om zichzelf bezig te houden, maar een man ontleent zijn identiteit voor een groot deel aan het werk dat hij doet en zijn nut voor de maatschappij. Kom je als man op je 66e thuis te zitten met een vrouw die jou helemaal niet meer mag, dan begint de ellende pas echt.

 4. Mike

  Met Jan Slagter helemaal eens.

  Het programma en de presentator naar MAX halen zou ik zeggen.

 5. Gerrit Oudehand

  Jan jokt wel een beetje met z’n “we kijken niet naar je leeftijd”. Jan huurt bij voorkeur oude rotten in.

 6. FreeFelix

  Wel typisch VARA: niemand kan door de voordeur naar buiten, altijd met de vingers tussen de deur. Doe dit lekker na het jubileum.

 7. André

  Wanneer er nog steeds in deze branche werkloos zijn en/of weinig kansen krijgen, dan zou ik zeggen: Goh, Meurders, draag het stokje over, ga genieten van je pensioen en maak radio tot je hobby, zoals zovelen dat doen.

 8. Eindbaas

  Wat heeft die reli-pedo toch een KOTSBEK.

 9. Otto Groeneveld

  Rot toch op gek die je bent. Egoïstische mafketel ben je Slagter. Die arrogante mafkees is 72 jaar laat hem met zijn teringkapsones dat hij zo goed is in Nederlandse taal lekker gaan particjperen.
  Nederlandse taalles geven aan zijn pareltjes.
  Achterlijk dakduif die je bent.

 10. Peter

  Als Timur de vervanger wordt dan kan de stekker uit Kopspijkers. Die gast is totaal ongeschikt.

 11. Flip Grootbroekemans

  BNN te laf om voor zichzelf te beginnen en niet laf en oneigenlijk Vara uithollen. Doe je met Rijksmuseum ook niet. Spijkers me Koppen is Iconisch programma Felix en Dolf koppel is waardige opvolgers van o.a. Jack Spijkermans. Vele artiesten dank carriere ook aan dit live radio programma.

  Bart de Graaf draait zich om voorzover mogelijk naar wat zijn erf opvolgers doen en maken. Talenten een kans geven? Welk talent dan en hoe lang mag iemand die status behouden?

  BNN verdient collectieve omroep boycot en wel per direct. Exit voor dergelijke parasieten

 12. Annoniemus

  Ik had van Jan geen ander antwoord verwacht eerlijk gezegd !

 13. Darius

  Uiteraard wil Meurders blijven doorwerken. dat willen ze m/v overigens bijna allemaal. Dat geeft te denken over de zwaarte van de arbeid en het salaris. Meurders krijgt naast zijn riante salaris ook nog eens 7 jaar AOW. Geef jongeren ook eens een kans, en stap op. Als je graag wil werken ga dan desnoods bezorgen bij post.nl. Vele andere AOW’s doe dat ook maar dan noodgedwongen.

 14. BRAAK

  Bemoei je met je eigen zaken Jantje.

 15. MuloMan

  Die kotsbek beft Marijnissen junior.
  Dat zal z´n vrouw leukvinden.

 16. MuloMan

  Sjeeezus kristus wat een smeerlap!
  Ding dong, hier is uw Bijbel!

 17. Jantje

  Voor je het weet begint Felix bij MAX inclusief spijkers met koppen en eist hij het slot tussen 12 en 2 op net als bij Nieuwsshow

 18. Lies

  Artsen, wetenschappers, advocaten, mensen met een eigen zaak; zij bepalen zelf wanneer zij met pensioen gaan.
  Maar dat geldt ook voor artiesten. Ik heb nog nooit iemand horen roepen; nou die André van Duin, die mag wel eens plaats maken voor de jeugd.
  Simpelweg omdat er niemand in de verste verte in de buurt komt van zijn talent.

  En dan nog iets: waarom deze vreselijke reacties hier boven?

 19. HanzWorsd

  Je ziet dat hij net genomen is met de voorbind.

 20. Sukkel

  @HanzWorsd: uh?

 21. Otto Groeneveld

  Andre van Duin mag wel eens plaats maken voor de jeugd.

 22. John van Daalen

  Zal ik even motiveren waarom deze reacties zo zijn Lies. Meurders altijd vreselijke grote mond terwijl hij zo liberaal is als de pest. Inhalig eng mannetje zo als iemand schreef deze man hoort zich eens echt in te zetten voor de sa,enleving. En deze Slagter met een enorme grote mond in de jaren zestig vorige eeuw op de ouderen van toen terwijl die generatie van Meurders en Slagter de GROOTSTE egoistsiche misselijkmakend generatie is. Een vervloekte verwende generatie die met alles de wind mee had. Daarom wordt er op dat stel egoïsten zo gereageerd. Er is een spreekwoord Lies. ‘Wie zaait zal oogsten’.

 23. Kattie

  Ik vind dat hij helemaal gelijk heeft .is discriminatie .belachelijk

 24. hans van dijck

  Wat een onzin dat Felix omdat hij 72 is weg zou moeten bij kopspijkers.Als varabnn zou ik dit niet aksepteren. Ik ben 71 jaar en het werk wat ik doe nog altijd leuk. Als ENG geluidstechnicus wordt ik regelmatig ingehuurd voor mijn kennis. Hoe zou te oud. Onzin.
  Hans van Dijck 0653941061

 25. Lodewijk

  Begrijp werkelijk niet dat er voorstanders zijn dat Meurders moet blijven. Deze man had 10 jaar terug al moeten verdwijnen. Het was verdomme deze generatie die de generatie boven hen altijd vervloekte om van alles en nog wat. Terwijl juist zijn generatie en die van Slagter er een enorme puihoop van heeft gemaakt. Zoals een reaguurder al schreef het zijn bizarre egoïsten, heel die generatie die we nu de grijze golf noemen. Verwend tot op het bot. Deze Meurders is een super egoïst hij had verdomme allang plaats moeten maken voor de jongere generatie..
  Ik vind het een schandalige man die staat voor hebzucht en egoïsme en die een schande is voor zogenaamd ‘links’. De VARA kent totaal geen schaamte meer.

 26. MM

  Lodewijk
  Mon 01 Oct 2018 om 9:09
  MAFKETEL !!!!!!

 27. Henk

  Een door de wol geverfde goede presentator ontslaan is al maf. Naar wie is die beoogde vervanger Timur?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.