Patty Brard: ‘Karin de Groot zit tegen #MeToo aan’

Patty Brard hulde zich tot nu toe altijd in stilzwijgen over welke SBS-baas haar de laan uit stuurde omdat ze niet meer ‘fris en fruitig’ zou zijn, maar vandaag maakt ze daar in de Volkskrant een einde aan: het gaat inderdaad om Karin de Groot. Op de vraag of iemand haar ooit tot de orde riep over haar overgewicht, zegt Brard: “De enige die dat deed, was die mevrouw van SBS. Die zei tegen mij, toen mijn contract ten einde liep: ‘Je bent niet fris & fruitig meer.’ Wat ze eigenlijk zei: ‘Je bent te dik.'”

Brard, die inmiddels enorm is afgevallen door een gastric bypass, vond het ongelooflijk. Toch beschermde ze De Groot tot nu toe. Als de Volkskrant naar de positie van deze mevrouw vraagt, zegt ze aanvankelijk: “Weet ik veel, maakt me ook niet uit.

Dan legt de Volkskrant haar voor: “Dat maakt wel uit. Als een of andere oelewapper op straat zoiets zegt, is dat tot daar aan toe, maar deze vrouw gaat over je broodwinning. En dan gaat het ineens over machtsverhoudingen.

Brard vervolgens: “Het is bijna een #MeToo’tje, ja. Want het is een hele grote mevrouw, die dichtbij John de Mol werkt. Karin de Groot, heet ze. Ja, zet dat er maar in ook. Want wat ben je zúúr als je zo tegen een vrouw praat.”

Vrouwen horen het voor elkaar op te nemen, zeker in dit vak, waarin het voor mannen geen ene moer uitmaakt of ze dikker worden of niet. Weet je dat ik haar nog steeds hoor, als ik weer in de sportschool sta? En zo heeft ieder dik mens zijn eigen Karin de Groot.”

Lees ook:
Patty Brard rekent op ontslag bij SBS 6 (8 maart 2017)
Wel Shownieuws-exit, geen tv-exit voor Patty Brard (10 mei 2017)
Patty Brard: ‘Ziekte van belangrijkheid in SBS-top’ (1 september 2017)
Patty Brard: ‘Topvrouw SBS schuldig aan mijn vertrek’ (8 september 2017)
Karin de Groot: ‘Patty Brard deed Bonje wel erg slecht’ (29 december 2017)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen