Patty Brard: ‘Topvrouw SBS schuldig aan mijn vertrek’

Het lijkt erop dat Karin de Groot degene is die Patty Brard heeft weggejaagd bij SBS 6. Ze spreekt in haar nieuwste column over ‘de nieuwe (vrouwelijke) top’ die haar min of meer heeft weggewerkt. Dat is te lezen in Weekend. Brard nam vorige week na tien jaar afscheid van Shownieuws. Ze was de laatste weken bijna non-stop te zien in de showrubriek, “omdat ik volgens mijn contract met SBS 100 Shownieuwsdiensten per jaar moest draaien en aan dat aantal bleken we nog niet te zitten.

Heel erg kon ze niet genieten van het afscheid. “Ik merkte dat ik toch enigszins geïrriteerd raakte naarmate de tijd verstreek.

Dat komt vooral vanwege de manier waarop ze is weggewerkt bij SBS. Haar hoofdredacteur en Brard hadden aanvankelijk samen besloten dat ze nog twee jaar bij Shownieuws zou blijven, tot medio 2019. “Terwijl de nieuwe (vrouwelijke) top mij op ongepast pijnlijke wijze duidelijk maakte dat Shownieuws wat haar betreft nog wel oké was, maar ik niet goed genoeg bevonden werd om verder nog bijvoorbeeld Bonje Met De Buren te presenteren. En voor andere programma’s kwam ik gezien mijn houdbaarheidsdatum niet meer in aanmerking.”

De tv-diva vervolgt: “Dus nog twee jaar Shownieuws zou het worden, totdat er zulk naar taalgebruik werd gebezigd dat ik uiteindelijk besloot ook Shownieuws te laten voor wat het was.”

Brard lijkt met deze opmerking te doelen op de baas die haar niet meer ‘fris en fruitig‘ genoeg vond. Het gaat dus waarschijnlijk om Karin de Groot. Zij is sinds kort de nieuwe televisiedirecteur van heel SBS. Daarvoor was ze de zenderbaas van SBS 6.

Het is wat het is, aldus Brard. “Ik heb er veel verdriet over gehad en mijn collega’s met mij.”

De hele column van Patty Brard kunt u lezen op de Weekend-site.

Foto: SBS Shownieuws

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen