Linda de Mol kijkt overstap naar SBS 6 ‘nog even aan’

RTL 4-presentatrice Linda de Mol weet nog niet of ze in juli de overstap gaat maken naar SBS 6, de zender van haar broer John de Mol. Dat geeft ze vandaag aan in het AD. John de Mol heeft aangekondigd dat hij vanaf september 2019 pas écht wil gaan knallen met SBS 6 en Linda zou er op tijd bij kunnen zijn. Gaat ze over? “Zo logisch is dat niet hoor. Ik kijk het nog even aan. Als John zegt mij echt kei- en keihard nodig te hebben, dan ben ik weg. Of als ik daar dingen kan doen die bij RTL niet kunnen.

Nu richt De Mol zich nog op al haar werk bij RTL. “Ik sluit niet uit dat ik vertrek, maar ook niet dat ik nog een jaartje bijteken. Sowieso teken ik altijd maar voor een jaar bij en dat loopt eind juni pas af.

Het is niet zo dat de Molletjes ’s avonds thuis overleggen over hun media-imperiums. Lachend: “Helemaal niet. Ik moet ook soms lezen dat hij een bedrijf heeft gekocht. Als ik wél overstap, ga ik me natuurlijk wel bemoeien met welke programma’s ik doe en op welk tijdstip die worden uitgezonden. Dat vind ik heel belangrijk.

Mogelijk komt er wel een hybridemodel, aldus De Mol. “Je weet niet welke kant het allemaal opgaat. Misschien kan ik straks wel het ene programma bij RTL en het andere bij SBS 6 doen.”

John de Mol heeft zelf al gehint op een fusie met RTL. Hoe denkt Linda daar over? “Daar ben ik het zeer mee eens. Ik vind ons land best klein voor twee heel grote commerciële zendergroepen. Je zag het bij John de Mol en Joop van den Ende die heel druk bezig waren elkaar te beconcurreren tot ze samengingen en het een groot succes werd. Ik vind het zeker niet ondenkbaar.’

Als het lineair tv kijken zo achteruit blijft lopen, móet je op een gegeven moment misschien wel.’

Linda de Mol staat vandaag met een groot interview in het AD. Daarin praat ze ook over haar tijdschrift, over haar privéleven en over haar kinderen. U kunt het lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen