Weekgemiddelde Twan Huys daalt verder tot 424.000

Het weekgemiddelde van de Twan Huys-talkshow RTL Late Night is nog verder gedaald. Er keken in deze vierde uitzendweek gemiddeld 424.000 mensen naar zijn latenightprogramma op RTL 4, goed voor een marktaandeel van 11,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL Late Night trok in de eerste week gemiddeld 533.000 kijkers, twee week geleden waren dat er dankzij de Voice-special 682.000 en vorige week kwam het gemiddelde uit op 463.000 kijkers.

Bezorgde media vroegen ruim twee weken geleden al of RTL 4 wel doorgaat met Huys vanwege zijn slechte kijkcijfers. Daarop gaf de zender aan dat de presentator de tijd krijgt. “We werken er met zijn allen hard aan en hebben er alle vertrouwen in dat we de kijker voor ons kunnen winnen.”

Het lijkt erop dat Huys in elk geval het hele seizoen de tijd krijgt. Erland Galjaard, de oud-programmabaas van RTL, gaf al aan dat een opvolger vinden voor Humberto Tan tijdrovend was. Zijn gesprekken met Huys namen alleen al een halfjaar in beslag.

Volgens oud-RTL-baas Fons van Westerloo heeft het echter niet zo veel zin om een programma oeverloos veel tijd te gunnen. “Vaak wordt gezegd: geef het een kans, geef het tijd, maar als je in de eerste week niet kan verbeteren met eyecatchers, dan wordt het heel moeilijk“, zei hij eerder in De Telegraaf.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen