Vrouw minister Ollongren produceert DWDD-vervanger

De vrouw van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken, Irene van den Brekel, krijgt een flinke vinger in de pap bij de NPO. Ze maakt met haar bedrijf Human Factor nu al de Arjen Lubach-show Zondag Met Lubach, maar krijgt straks ook een van de belangrijkste dagelijkse tijdslots op vlaggenschip NPO 1 onder haar hoede. De nieuwe DWDD-vervanger die Margriet van der Linden zes maanden per jaar gaat presenteren zal namelijk ook worden gemaakt door de D66-ministersvrouw. 

Het door BNNVARA zelf geproduceerde De Wereld Draait Door is vanaf dit jaar nog maar zes maanden per jaar te zien en in de overige maanden – grofweg van mei tot en met september – gaat Margriet van der Linden een programma maken voor KRO-NCRV.

Die KRO-NCRV-titel wordt dus geproduceerd door Human Factor van de vrouw van de D66-minister, die daarmee een flinke rol gaat spelen in het maatschappelijk debat in ons land.

Het is niet bekend in welke mate Ollongren invloed heeft op het bedrijf van haar vrouw, maar critici hebben hun twijfels. Volgens hen past Zondag Met Lubach nu bijvoorbeeld al Ollongren-censuur toe, door de minister minder kritisch te benaderen. Zelf noemt Lubach dat onzin.

Momenteel is Ollongren negatief in het nieuws omdat ze het referendum wil afschaffen, aangezien de uitslag van het Oekraïne-referendum D66 niet zo beviel. Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, heeft nu een motie van wantrouwen tegen haar ingediend.

Het is maar de vraag hoe de nieuwe DWDD-vervanger zo’n onderwerp zou behandelen. Van den Brekel zou het ongetwijfeld niet prettig vinden als haar vrouw in haar programma door het slijk wordt gehaald.

Ondertussen wordt Ollongren op Twitter wél flink door het slijk gehaald, onder meer door BNNVARA-ster Tim Hofman. “Weet je nog toen Ollongren goed luisterde naar een advies van de ongekozen Raad van State over dat we niet moeten luisteren naar het advies van het volk als het gaat om het advies van het volk? Was lachen“, zegt hij.

Was net zo fun als die keer dat Ollongren zei dat ze een EU-werkgroep tegen fakenews wilde – die zich liet adviseren door een fakenews-verspreidend fakenews-adviesorgaan en ze daarna zei dat het fakenews van haar buza-collega geen fakenews was :D

Tering man. Ollongren is de belerende moeder die me behandelt als een zwakzinnige puber die niet weet wat goed voor me is die ik nooit gehad heb. En ook nooit wilde. Of wil.

Lees ook: NPO 1 zet Margriet van der Linden op DWDD-vervanger (14 februari)

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen