‘Eva Jinek moet beter Nederlands leren’

Talkshowkoningin Eva Jinek moet echt wat aan haar Nederlands gaan doen, nu ze een niet meer weg te denken gezicht is op de late avond van de Nederlandse televisie. Ze maakt te vaak taalfouten. Dat vindt Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker, zo laat hij weten op Twitter. Den Aantrekker benoemt het op het sociale medium regelmatig als Jinek ‘de’ zegt in plaats van ‘het’ of andersom, of als ze ‘die’ zegt in plaats van ‘dat’. Vooral op dat gebied gaat het soms mis bij de presentatrice.

De Story-baas vindt dat niet kunnen als je een belangrijke talkshow presenteert op de Nederlandse televisie. Ook gisterenavond verbeterde hij haar op Twitter. “Die inzet, Eva – niet dat inzet“, schreef hij.

Den Aantrekker is niet onder de indruk van het excuus van Jinek. “Eeuwig excuus: not my native language. Maar als je elke avond op tv bent in een talkshow mag je er wel íets aan doen, lijkt me.

Hij adviseert haar dan ook met klem om een cursus te volgen. “Ga een keer naar de nonnetjes in Vught. Investeer zelf eens in je mooie carrière. Succes!

Lees ook: Eva Jinek koopt opbergbak Samla bij IKEA (vorige maand)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen