‘Televizier-nominaties tekenend voor vitaliteit NPO’

Het kon in 2013 niet op voor RTL 4: álle drie de genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ster kwamen toen uit het eigen clubhuis. Linda de Mol won uiteindelijk, maar ook Chantal Janzen en Wendy van Dijk waren genomineerd. Dit jaar is dat wel anders: voor de derde keer in de geschiedenis maken er alleen maar NPO-vrouwen kans op de prijs, waaronder de veelgeprezen Eva Jinek. Televizier-hoofdredacteur Jeroen de Goeij spreekt in een persbericht van ‘een opvallende top drie’.

De Goeij: “Alle genomineerden in deze categorie werken voor publieke zenders, dat is uniek en tekenend voor de vitaliteit van de Publieke Omroep.”

Naast Jinek zijn ook Floortje Dessing en Geraldine Kemper genomineerd. Zij zijn veteranen als het om de Zilveren Ster gaat. Kemper hoorde in 2015 en 2016 ook al bij de drie populairste presentatrices van het land en voor Dessing is het zelfs de derde achtereenvolgende nominatie.

Helemaal nieuw in het rijtje is Eva Jinek. “Deze blonde talkshowpresentatrice zag haar eigen naam niet eerder terug in de genomineerdenlijst maar steeg dit seizoen met haar show Jinek naar grote kijkcijferhoogten“, aldus Televizier.

Er is ook een Zilveren Televizier-Ster voor actrices en daarvoor zijn Angela SchijfElise Schaap en Isa Hoes genomineerd. Wendy van Dijk voerde nog actief campagne voor de prijs. “Fenna zou er blij mee zijn“, twitterde ze, wijzend op het personage speelt in Moordvrouw.

Vandaag erkent Wendy van Dijk haar verlies: “Ik feliciteer mijn concullega’s en bedank jullie voor het stemmen!

Wie er bij de mannen genomineerd zijn? Dat wordt donderdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard. De uitreiking is op 12 oktober op NPO 1.

Foto: NPO/Roy Beusker

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen