Ajouad El Miloudi blijft erbij: ‘Patty Brard ging te ver’

Foto: Roland J. ReindersAjouad El Miloudi heeft er geen spijt van dat hij Patty Brard heeft beschuldigd van racisme, ondanks de storm van kritiek die hij daarna over zich heen kreeg. Dat gaf hij vannacht aan in het Radio 1-programma Nooit Meer Slapen. El Miloudi blijft erbij dat hij het niet kies vond dat de Papoease tv-diva grapte dat hij terug moet naar Marokko, nadat hij haar flink beledigde. “Als iemand anno 2016 op de nationale televisie nog in staat is om zoiets te roepen tegen een medelander…“, zegt hij.

Ongepast, vindt de presentator het. “Ik ben uitgenodigd om mee te doen aan een spel. Dat heb ik ook gespeeld. Toen gebeurde dat. Op het moment dat het gebeurde raakte het me, want ik vond het te ver gaan, maar ik hield me vrij kalm, want ik dacht: blijkbaar is dit ook onderdeel van het spel. Je kiest ervoor om daar te gaan zitten, dus moet ik blijkbaar ook incasseren. Op dat moment kon ik het nog wel verwerken en mezelf kalm houden.

Pas écht boos werd El Miloudi toen hij de uitzending bekeek op televisie. “De klap kwam bij mij pas op het moment dat het eruit was geknipt. Toen dacht ik: hé, wacht eens even, mijn keiharde grappen blijven er wel in zitten, maar op het moment dat ik een oorwassing krijg, wordt het overgeslagen.

Het gaat hem echter niet alleen om het feit dat de verhouding in de uitzending zoek was.”Daarnaast is het ook weer een opmerking die heel veelzeggend is.”

Verder vertelde El Miloudi nog dat hij door zijn werk in Hilversum zo vroeg volwassen moest worden. “Ik begon op vrij jonge leeftijd bij televisie. Ik was 19 toen ik bij AT5 begon en 20 of 21 toen ik bij de KRO in Hilversum begon. Ik was best wel kwetsbaar, onzeker en jong van geest. Aan de andere kant was ik wel weer wijs genoeg om te beseffen dat ik jong van geest was.”

Hilversum hield hem naar eigen zeggen van ‘de meisjes’ af. “Ik werd op die toch wel jonge leeftijd al uitgenodigd voor veel te ingewikkelde onderwerpen. Dan werd ik door De Wereld Draait Door gebeld om te reageren op het burgemeesterschap van Aboutaleb of werd ik gebeld om te reageren op Hans Spekman van de PvdA de iets geroepen had over Marokkanen die je moet vernederen.

Ik dacht: jongens, ik kom net kijken, ik zit nog achter de meiden aan en moet opeens politieke termen gaan googlen, laat me met rust.”

Lees ook:
Ajouad El Miloudi: ‘Ik kan dikke Audi kopen’ (vorig jaar)
Ajouad El Miloudi: ‘Op mijn twaalfde was ik al rijk’ (vorig jaar)
Ajouad wil niet geassocieerd worden met homoparade (gisteren)

Alle artikelen over de ruzie tussen Ajouad en Patty vindt u hier.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen