Albert wil gras wegmaaien voor voeten nieuw Boulevard

Albert Verlinde sluit niet uit dat hij in zijn nieuwe tv-programma RTL Live primeurs gaat brengen, die anders bij het nieuwe RTL Boulevard hadden gezeten. Dat zei hij maandagavond in een item van de showrubriek. RTL Live is vanaf 3 oktober elke werkdag te zien tussen 17.00 en 18.00 uur, ruim voordat RTL Boulevard begint om 18.35 uur. En daar wil Verlinde gebruik van maken. “We noemen het nu al de grote grasmaaiershow. We gaan hup, vlak voor al die andere programma’s langs tussen 5 en 6.

Verlinde gaat de vijf-uurshow afwisselend presenteren met Angela Groothuizen. Zij zegt: “We hopen natuurlijk altijd om toch een klein scoopje te hebben, zodat jullie hem niet hebben.

De showkenner vult in het AD aan dat het bij RTL Live vooral om gezelligheid moet draaien. “Ik ga voor een leuk uur levendigheid en gezelligheid“, aldus de tv-ster, die denkt dat kijker een andere Verlinde gaat zien. “Een meer enthousiasmerende, delende Albert. En een die niet overal zelf commentaar op levert.

Gezelligheid is precies waar RTL 4-baas Erland Galjaard naar op zoek is. Hij streed al geruime tijd tegen de venijnige toon van Verlinde in RTL Boulevard. “Ik ben een ontzettende knokker voor mijn programma. Dat ben ik altijd geweest. Welke directie er ook zat: het maakte mij niet uit. Ik merkte dat ik het laatste jaar af en toe dacht: o, laat ook maar“, zei Verlinde gisterenavond in RTL Late Night.

Verlinde verzette zich niet langer. “Dat is eigenlijk helemaal niet Albert, want ik ben eigenwijs. Ik was minder mezelf geworden in het programma. Het eigenwijze wat RTL Boulevard maakt, was een beetje aan het verdwijnen.

Overigens merkt Verlinde in het AD wel op dat hij vindt dat Galjaard de negatieve media-aandacht rondom zijn vertrek niet verdient. “Ik voer al 15 jaar dat soort discussies met zenderbazen. Wat ook wel eens gezegd mag worden is dat Erland fantastische keuzes maakte met RTL Late Night en nu RTL Live. Dan verdien je het niet om op een negatieve manier te worden geassocieerd met mijn vertrek.

RTL Live zal worden opgenomen in dezelfde studio als Koffietijd, namelijk de villa in Eemnes waar vroeger De Gouden Kooi werd gemaakt.

Lees ook: Beau weet niet of Albert eruit is gewerkt door Erland (vanochtend)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen