Ajouad wil niet geassocieerd worden met homoparade

Ajouad El Miloudi wil niet gezien worden bij de botenparade tijdens Gay Pride, omdat zijn Marokkaanse vrienden dat niet accepteren. Dat vertelt de KRO-NCRV-presentator, die momenteel in het nieuws is omdat hij Patty Brard van racisme beschuldigt, in de Volkskrant. Voor zijn egoprogramma Ajouad: Kaaskop Of Mocro?, vanaf donderdag op tv, heeft hij drie Marokkaanse homo’s geïnterviewd. “De mannen van de boot op de Gay Pride. Vorig jaar nodigden ze me uit om mee te varen.”

Dat weigerde El Miloudi. “Dat heb ik niet gedaan. Wat zouden ze er in de Marokkaanse gemeenschap van vinden als ik op tv kom terwijl ik op een homoboot sta, zwaaiend? Daar hou ik stiekem toch rekening mee.

El Miloudi wil niet gezien worden tussen dansende homo’s. “Ze snapten wat ik voelde, maar vonden het kwalijk dat iemand van mijn generatie, een tv-maker die midden in de wereld staat, niet op die boot ging staan en kennelijk te maken heeft met ouderwetse sociaal-culturele druk.”

De presentator schaamt zich er niet voor om er voor uit te komen dat hij niet graag gezien wordt op een homofeest. “Ik ben daar eerlijk in. Ik hou liever iedereen te vriend. Ik wil niet dat mijn oude Marokkaanse slager me plotseling op tv ziet. What the fuck doet mijn Ajouad daar! Ik zoek de middenweg.”

Lees ook:
Ajouad El Miloudi: ‘Ik kan dikke Audi kopen’ (vorig jaar)
Ajouad El Miloudi: ‘Op mijn twaalfde was ik al rijk’ (vorig jaar)

Alle artikelen over de ruzie tussen Ajouad en Patty vindt u hier.

Het Volkskrant-interview met Ajouad El Miloudi kunt u lezen via Blendle.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen