Sywert van Lienden woest op NRC Handelsblad

Foto: Elvin BoerSywert van Lienden schrok zich echt de blubber toen hij donderdagavond het NRC Handelsblad doornam. Hij vindt dat de krant behoorlijk buiten zijn boekje is gegaan. Dat geeft hij aan op Twitter. Tv-recensent Wilfred Takken uit in een column felle kritiek op talkshows. Die zouden allemaal sensatiezuchtig zijn. “Abou Jahjah mag bij Pauw het plaatsen van antisemitische cartoons verdedigen, en Sywert van Lienden stelt in DWDD dat veel buitenlanders verkrachters zijn“, schrijft hij.

Van die vergelijking is Van Lienden helemaal niet gediend. “Op één hoop gegooid worden met Abou Jahjah. Wat een krant. Wat een *****streek.

Van Lienden beweerde in DWDD wel dat veel asielzoekers mogelijke verkrachters zijn, maar corrigeerde zijn bewering al snel. “En om dat er niet bij te zetten vooral.”

Het NRC is op deze manier zélf sensatiezuchtig bezig, vindt Van Lienden, die in verwachting is van een kindje. “Ben ook (nog) geabonneerd. Maar dit verwachtte ik niet van degelijke kwaliteitskrant.

De column van Takken is vandaag ook afgedrukt in nrc.next, maar dan zonder de zin over Van Lienden. “Netjes rechtgezet“, reageert hij.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

De NPO-talkshows vertrekken uit Amsterdam. Een goede zaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen