Wilfred verklapt: ‘Sywert van Lienden wordt vader’

Foto: Elvin BoerWilfred Genee heeft op BNR onthuld dat de 25-jarige DWDD-bekendheid Sywert van Lienden vader wordt. Dat was te horen in zijn radioshow The Friday Move. Van Lienden was de co-host van Genee en was behoorlijk verrast toen hij zijn aanstaande vaderschap de ether in slingerde. “Ik kan je feliciteren met heuglijk nieuws! Je wordt toch vader?“, begon Genee, waarop Van Lienden verrast reageerde: “Ah, oké, dat had je al achter de schermen gehoord? Dat klopt, ja. Dankjewel.

De jonge politiek deskundige klonk niet bepaald geamuseerd. “Dat is toch geweldig nieuws?“, vroeg Genee. “Ja, dat is fantastisch nieuws“, antwoordde Van Lienden.

Genee: “Je doet er heel verbaasd over.” Van Lienden: “Ik had niet verwacht dat je dat op de radio zou zeggen, maar dankjewel.

Genee: “O, was het niet de bedoeling?” Van Lienden: “Nou, mijn ouders weten het, hoor.” Genee: “Je bent blij of niet?

Van Lienden: “Ja, zeker. Ik vind het hartstikke leuk om vader te worden. Volgende week weer echo’s, dus ik ben hartstikke benieuwd.”

De sterinterviewer denkt dat het prima is dat Van Lienden al op 25-jarige leeftijd vader wordt. “Je bent er jong bij, maar dat is alleen maar goed. Als jonge vader kun je van alles met ze doen.”

Vaste baan

Nu Van Lienden straks een verantwoordelijkheid draagt, zoekt hij naar meer werkzekerheid. “Ik ben dit jaar afgestudeerd. Ik heb daarnaast een eigen bedrijfje. Dat doe ik eigenlijk gewoon om rond te komen. Daarnaast ben ik aan het schrijven, ik maak tv, ik ben actief in de klassieke muziek, ik doe ict-projecten. Ik doe heel veel dingen naast elkaar.”

Ik ben nu aan kameleon, maar ik moet nu wel gaan omschakelen. Ik heb dit een paar jaar gedaan als zzp’er en ik ben nu meer op zoek naar iets vasts. Of dit een open sollicitatie is? Nee, hoor, je mag lekker op je stoel blijven zitten. Ik ben nu bijna tien jaar aan het ondernemen en het nadeel is dat je altijd je eigen wiel moet uitvinden. Ik heb nu wel meer behoefte aan structuur, een team en dingen leren. Ik zou wel graag een paar jaar binnen een organisatie willen werken.”

Het is volgens Van Lienden niet zo dat hij niet genoeg verdient als zzp’er. “Zo slecht gaat het niet met de BV Sywert. Misschien ga ik iets hybride doen, bijvoorbeeld drie dagen bij een baas werken en twee dagen voor jezelf.”

Ik ben net op vakantie geweest en ben nu aan het solliciteren, dus ik hoop dat ergens de jackpot valt.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen