Thijs heeft tv-serie te danken aan ‘intens lieve’ Wendy

Dat het geen kwaad kan om als tv-ster getrouwd te zijn met de baas van RTL 4 staat als een paal boven water, maar ook een innige vriendschap met de vrouw van de baas van RTL 4 helpt al een heel eind op weg. Thijs Römer houdt er zelfs zijn eigen dramaserie aan over. Dat vertelt hij in Volkskrant. Römer, die gek is op drugs, is beste vrienden met Wendy van Dijk. “Dat is onvoorwaardelijke vriendschap: ik kan me het leven niet meer zonder haar voorstellen. Dat intens lieve en gevoelige van Wendy vind ik fijn.”

De acteur zit ook diep bij haar echtgenoot Erland Galjaard, de baas van RTL 4. “Erland heeft heel erg die Theo van Gogh-achtige bravoure. Als hij ergens in gelooft, gaat hij echt door het vuur. Ik heb het aan Wendy en Erland te danken dat ik voor RTL 5 mijn debuutroman Weemoedt mag verfilmen en dat ik het scenario mag schrijven en de hoofdrol mag spelen.

Het gebeurt niet vaak dat een beginnend schrijver zijn debuutroman mag verfilmen voor een commerciële zender en daar ook nog eens de hoofdrol in krijgt. Maar deze uitspraken van Römer zeggen genoeg, aldus showbizzexpert Guido den Aantrekker. “De routing in Hilversum en wat vriendschap oplevert in een paar zinnen uitgelegd in Volkskrant Magazine door Thijs Römer.

De innige vriendschap tussen Römer en Van Dijk is opvallend. Waar Römer er publiekelijk voor uit komt dat hij gek is op drugs, schrok Van Dijk vorig jaar zo erg van de geruchten over haar drugsgebruik dat ze volop in de verdediging schoot. Van Dijk geeft een lachende mensen-blad over gezondheid en geluk uit en daar past drugsgebruik helemaal niet bij. In de media keurt ze drugsgebruik dan ook stellig af.

Volgens Römer zou iedereen, en dus ook Van Dijk, wat meer open moeten staan voor drugs. “Drugs vind ik echt hartstikke lekker op zijn tijd. Ik kan het iedereen aanraden, haha. Door werk of stress kan je geest vernauwd raken. Met drugs verdwijnt dat een beetje en kom je tot het besef dat het allemaal niet zoveel uitmaakt.

Verder laat Römer in het interview vooral blijken dat hij rijp is om mee te doen aan de hysterische emoshow van Angela Schijf. Wie Römer op de divan wil zien liggen, kan terecht op Blendle.

Lees ook:
Wendy van Dijk: ‘Wat bezielt Jan Roos?’ (maart 2015)
Erland Galjaard vindt Jan Roos niveauloos (maart 2015)
Thijs Römer vindt Jan Roos ‘heel dommig’ (juli 2015)
Thijs Römer speelt hoofdrol in eigen RTL 5-serie (juli 2015)
Thijs Römer vindt Albert ‘mongool’ en Evert ‘pestlijder’ (december 2015)
Erland Galjaard geen fan van RTL Boulevard (december 2015)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen