Erland Galjaard geen fan van RTL Boulevard

Erland Galjaard, de tv-baas van RTL, is geen fan van RTL Boulevard. Dat bekent hij vandaag in HP/DeTijd. Galjaard haalde in december 2014 flink uit naar de werkwijze van RTL Boulevard en geeft nu toe geen liefhebber te zijn van het programma. “Ik heb persoonlijk niet zoveel met dat genre. De kritiek die Boulevard weleens krijgt, daar ben ik het soms ook gewoon mee eens. Ik vind dat je de parkeergaragebeelden van Wesley en Yolanthe níet moet laten zien. Maar die strijd heb ik verloren.

De televisiebaas wil met RTL 4 de positieve kant op. “Al acht jaar geleden zijn we bij RTL meer de focus op positivisme, het goede, het realistische gaan leggen“, zegt hij.

Het roer ging om: het grauwe GTST werd familiair, Idols en X Factor werden ingeruild voor het positieve The Voice en “ook humor, luchtigheid hebben we toen teruggebracht: Ik hou van Holland, Ushi“, aldus Galjaard.

Ik hoor wel dat ik het DNA van RTL veranderd heb in positieve zin. En dat kan natuurlijk altijd nog beter. Ik steek vaak genoeg een hand in eigen boezem: daar heb ik intern nog best weleens gedoe over.”

Daarmee doelt Galjaard op RTL Boulevard. Hij krijgt vaak de naam van dat programma in zijn gezicht als hij over zijn positivisme begint. “Enorm vervelend. Had ik dan moeten zeggen toen ik voor deze functie werd gevraagd: ik doe het niet want sommige dingen van Boulevard staan me niet aan?

Ik vind het volstrekt onzinnig om bij alles omtrent RTL te zeggen: Galjaard is een klootzak, want hij is de baas van Boulevard. Dat wil niet zeggen dat ik niet medeverantwoordelijk ben en achter de schermen ben ik al jaren bezig het een bepaalde kant op te sturen.”

Die sturing van Galjaard gaat de kijker merken. “Dat leidt nu overigens tot een nieuwe opzet: minder gossip. Urgenter. Je moet mensen tips geven, informatie, en vooruithelpen. Ook wat voeding betreft bijvoorbeeld.”

Boulevard was heel goed in de tijd van Beau en Albert, omdat Beau uit oprechte verbazing reageerde op wat Albert bezighield. De kijker genoot daarvan, want het opleidingsniveau van de Boulevard-kijker is hoog, vergis je niet. Ik mis soms de rol van een presentator die zich afvraagt: wat ís dit voor onzin?

Lees ook de uitspraken die Galjaard een jaar geleden deed over RTL Boulevard in het artikel Erland Galjaard: ‘RTL Boulevard is te ver gegaan’.

Het interview met Galjaard is te lezen in HP/DeTijd (via Blendle).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen