Thijs Römer vindt Albert ‘mongool’ en Evert ‘pestlijder’

Thijs Römer heeft een bloedhekel aan de showdeskundigen van RTL Boulevard en SBS Shownieuws: Albert Verlinde en Evert Santegoeds. Dat liet hij zaterdag blijken in Radio 1’s De Overnachting. Römer scheidde dit jaar na acht jaar van Katja Schuurman. “Het vervelendste was dat we genoodzaakt waren om een persbericht uit te brengen. Dat kwam gewoon door één van die pestlijders. Hoe heet die man van Privé, die walgelijke man? Ja, Santegoeds. Een afschuwelijke meneer vind ik dat.

Santegoeds is volgens Römer een onderkruipsel. “Die bedenkt dan gewoon: ik heb de tijd, ik ga hier elke dag een item over maken en het maakt niet uit of het gelogen is of dat het half waar is. Meestal is het complete onzin.

Hij deed het elke dag tot we er wel iets over kwijt móesten. Dan word je gedwongen om wat zinnen over dat hele delicate, pijnlijke proces waar je in zit op papier te zitten. Je leven wordt een persbericht. Dat is verschrikkelijk.

Lange tijd probeerde Römer juist vol te houden om níet toe te geven aan de media. “Dat zat er bij mij heel erg in, maar Katja zei wijs genoeg: ‘We moeten dit doen, want dan zijn we er vanaf.’ Dat is dan ook wel zo.

Het is gewoon even het spelletje van zo’n walgelijke debiel als Santegoeds meespelen. Op het moment dat je open kaart speelt houdt het spelletje ook wel op en ben je klaar.

Ook met Albert Verlinde heeft Römer een vervelende ervaring. Hij maakte in 2009 de zwangerschap van Schuurman bekend. “Albert Verlinde, nog zo iemand, vond het noodzakelijk om dat nog voor die drie maanden wereldkundig te maken. Hij zei dat een paar dagen voor die grens en heel Nederland wist toen dat Katja zwanger was.

Vervolgens bleken die kindjes niet meer te leven, maar wel nog in haar buik te zitten. Toch werd ze de hele dag door gefeliciteerd met haar zwangerschap, omdat die mongool had gedacht: ik heb een leuke scoop. Daar ben ik nog steeds niet van bij gekomen.

Daarna is de policy bij Boulevard wel veranderd, maar dat het over onze ruggen moest is heel kwalijk.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen