Paul de Leeuw pleit voor vluchtelingen in Utopia

Paul de Leeuw denkt dat het een goed idee is als het SBS 6-programma Utopia een aantal vluchtelingen als vaste bewoners krijgt, zodat Nederland aan hen gewend raakt. Dat heeft hij gezegd in RTL Late Night. Utopia leent zich er volgens De Leeuw goed voor, omdat de realityshow geheel draait om de bewoners. “Ik ben heel erg fan van Utopia, zeker in de eerste fase. Heb je nooit overwogen om daar wat vluchtelingen in te zetten?“, zei hij tegen tafelgenoot John de Mol.

Vluchtelingen in Utopia zouden heel veel kunnen doen voor de acceptatie, meent hij. “Om ook te laten zien dat als je eenmaal een aantal Syrische vluchtelingen in een gemeenschap hebt, dat het allemaal wel mee valt. Als een voorbeeldfunctie.

De Mol antwoordde aan De Leeuw dat er een vluchtelingenkamp zit naast het terrein van Utopia en dat in het programma al te zien is geweest dat er over en weer contact was.

Zelf kijkt De Leeuw overigens niet meer naar Utopia. “Ik ben afgehaakt.

Liever kijkt hij actualiteiten. “Ik kijk altijd in herhaling De Wereld Draait Door, een stuk Tan, Nieuwsuur en Jinek of Pauw.

Verder kijkt hij erg veel ‘on demand’ naar Netflix, hoewel hij ook nog veel lineair kijkt. “Bijvoorbeeld bij Wie is de Mol heb je het gevoel dat je met z’n allen wil kijken. Of bij The Voice. Een programma als Ik Vertrek is ook leuk om met z’n allen te kijken.

Utopia is nog altijd dagelijks om 19.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen