Paul de Leeuw pleit voor vluchtelingen in Utopia

Geplaatst op di 26 jan 2016 om 13:30

Paul de Leeuw denkt dat het een goed idee is als het SBS 6-programma Utopia een aantal vluchtelingen als vaste bewoners krijgt, zodat Nederland aan hen gewend raakt. Dat heeft hij gezegd in RTL Late Night. Utopia leent zich er volgens De Leeuw goed voor, omdat de realityshow geheel draait om de bewoners. “Ik ben heel erg fan van Utopia, zeker in de eerste fase. Heb je nooit overwogen om daar wat vluchtelingen in te zetten?“, zei hij tegen tafelgenoot John de Mol.

Vluchtelingen in Utopia zouden heel veel kunnen doen voor de acceptatie, meent hij. “Om ook te laten zien dat als je eenmaal een aantal Syrische vluchtelingen in een gemeenschap hebt, dat het allemaal wel mee valt. Als een voorbeeldfunctie.

De Mol antwoordde aan De Leeuw dat er een vluchtelingenkamp zit naast het terrein van Utopia en dat in het programma al te zien is geweest dat er over en weer contact was.

Zelf kijkt De Leeuw overigens niet meer naar Utopia. “Ik ben afgehaakt.

Liever kijkt hij actualiteiten. “Ik kijk altijd in herhaling De Wereld Draait Door, een stuk Tan, Nieuwsuur en Jinek of Pauw.

Verder kijkt hij erg veel ‘on demand’ naar Netflix, hoewel hij ook nog veel lineair kijkt. “Bijvoorbeeld bij Wie is de Mol heb je het gevoel dat je met z’n allen wil kijken. Of bij The Voice. Een programma als Ik Vertrek is ook leuk om met z’n allen te kijken.

Utopia is nog altijd dagelijks om 19.30 uur te zien op SBS 6.
21 Reacties op “Paul de Leeuw pleit voor vluchtelingen in Utopia”


 1. dgf

  artikel nummer 6 nav late night…pff

 2. Jan

  Waarom neemt Paul er niet een stuk of 20 op in zijn villa? Wat een wereldvreemd gezwets…

 3. Anoniem

  @ Jan

  De Leeuw is nou eenmaal niet helemaal 10.
  Dat kun je o.a. zien aan de foto bij dit artikel.

 4. Anoniem

  100.

 5. Marcel

  Vluchtelingen worden al betrokken bij Utopia Paul, toch weer gaan volgen misschien ;-)?

 6. Anoniem

  PVV T0kkies en haatbaarden in een programma?

  Dat wordt beter dan Gouden Kooi!

 7. Sven

  Tip: kijk gewoon de uitzending terug.

 8. rakker

  Nee he, niet weer hier nu in de MC die heel vervelende, achterhaalde, flauwe, met een inmiddels vervallen houdbaarheidsdatum: de Leeuw.

  Wat zijn we die met zn allen meer dan zat.

 9. Anoniem

  @ 14:05

  En een paar homo’s, een orthodoxe jood, een IS strijder en een paar Hells Angels.
  Een kijkcijferkanon!

 10. Rick

  Ik kijk nooit naar het walgelijke en inhoudloze RTL Night maar nu kom ik het 6e artikel nav dit programma hier tegen. Waar slaat dit op MC?

 11. Twan

  Laat die ze maar in zijn achtertuin nemen in een tentje

 12. Driyo

  En artikel zes met een onderwerp uit RTLLN. Gisteren voorspelde iemand al dat het er acht zouden worden. MC hier kan lekker achterover leunend uit de neus vreten vandaag.

 13. Anoniem

  Lijkt me een leuk experiment

 14. Kirth Gersen

  Prima, maar zet er dan wel een echte moslim neer, met de typische denkbeelden van zijn geloof. Dus vrouwen minderwaardig, homo’s dood, andere gelovigen kelen. Kan Paul ook wat leren.

 15. Kirth Gersen

  Kijk hem eens leuteren, die Paul, “laat zien dat het allemaal meevalt”. Niets gelezen over Duitsland? Finland? Andere landen?
  Wederom mooi voorbeeld van wegkijken en bagatelliseren.

 16. Sebas

  Pleit?

  Hij zei gewoon goh heb je hier ook eens aan gedacht? Het ging niet om het feit dat hij vindt dat er vluchtelingen in Utopia moeten, maar een voorbeeld voor John de Mol of hij zijn programma’s die in eerste instantie gemaakt worden als amusement een tikkeltje meer geëngageerd wou maken.

 17. Mark

  Eureka! Dé oplossing voor de vluchtelingen crisis. Zet ze op één groot braak liggend terrein met camera’s en laat ze het maar uitzoeken. Alles zelf bouwen, ook eten zelf verbouwen. Van de reclame opbrengsten kun je ze nog een zakcentje geven. En het bespaard de overheid een hoop geld uit en niemand kan er meer aan ergeren.

 18. Peter

  Chapeau Paul. Gelijk ook maar het vuurwerk dan gaan afschaffen? Dat doet vluchtelingen misschien wel teveel denken aan hoe het in hun land was………zucht.

 19. Televisiebuis

  Hahah rot toch op, wat een idioot plan.

 20. Anoniem

  Artikel nummer 6 over RTL LN van gisteren omdat het een media uitzending was gisteren. Dit is een mediasite. Hier kunnen we verder praten over wat er gisteren besproken is aan tafel. Dat zou iedereen juist zo leuk moeten vinden die op deze site.

 21. mark

  Groot huis in Blaricum daar passen heel wat vluchtelingen in.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.