Frank Lammers loopt binnen met tv-reclame Jumbo

Foto: Leendert JansenFrank Lammers krijgt ontzettend goed betaald voor zijn acteerwerk in de tv-reclames van Jumbo Supermarkten. Dat vertelt hij in een interview met HP/DeTijd. Acteren in reclames verdient onwijs goed, aldus Lammers. “Je kan één keer cashen als acteur in Nederland. En als je dat kan, vind ik dat je dat moet doen, zeker als je een gezin hebt. Voor het bedrag dat ik daarvoor krijg, moet ik twintig films doen. Maar onzeker is het niet. Ik kan ook prima zonder die commercial“, aldus de bekende acteur.

Toch is geld altijd een probleem in met name de filmwereld. “Ik initieer zelf gewoon heel veel dingen. Door bijvoorbeeld geld te gaan zoeken, buiten het Filmfonds om, want dat functioneert echt niet op dit moment.”

De telefilms die het Filmfonds steunt, hebben ieder jaar een thema. “Dit jaar is dat de romantische komedie. Daar zakt je broek van af! Die hebben we echt wel genoeg! Dat is absurd. Dat slaat nergens op. Die lui zijn met totaal andere dingen bezig dan waar ze mee bezig moeten zijn.”

Lammers (43) heeft nog een lange carrière te gaan. Volgens hem krijgen acteurs naarmate ze ouder worden alleen maar méér rollen. “Wij hebben het enige vak ter wereld waar zelden mensen bij komen en vooral mensen afvallen.”

“Dus hoe ouder je wordt, hoe minder mensen er over zijn. Als je vijftig bent, komt er niet iemand bij die opeens kan acteren.”

Het HP/DeTijd-interview met Lammers kunt u lezen via Blendle.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen