Televizier reageert op felle kritiek Jan Slagter

Foto: TROSTelevizier-baas Jeroen de Goeij kan zich niet vinden in de kritiek van Jan Slagter en andere mediaprominenten over de stemprocedure voor de Gouden Televizier-Ring. Dat laat hij vandaag weten in een reactie. De stemprocedure is volgens Slagter, maar ook volgens jongere mediacollega’s als RTL-ster Nicolette Kluijver en 100% NL-dj Lex Gaarthuis, veel te lastig, met name voor ouderen. Maar daar is De Goeij het niet mee eens. “De stemprocedure is heel duidelijk“, zegt hij.

Stemmen kon via de Televizier-site, maar daar had je volgens Slagter wel een ‘universitaire opleiding’ voor nodig. Onzin, vindt De Goeij. “Voor mensen die desondanks tegen problemen aanliepen bij het stemmen hadden we zelfs een heel belteam paraat om te helpen.

MAX-kijkcijferkanon Heel Holland Bakt is net niet genomineerd voor de Ring en dat komt volgens Slagter omdat ouderen niets van de stemprocedure snappen. “Heel Holland Bakt haalde de top 5, maar kreeg net niet genoeg stemmen voor een nominatie. Dat komt niet door de stemprocedure. Die is heel duidelijk”, reageert De Goeij.

Slagter heeft gedreigd de programma’s van MAX voortaan terug te trekken uit de Gouden Televizier-Ring competitie. “Maar dat is niet mogelijk”, aldus De Goeij. “De kijker bepaalt op welk programma hij stemt. Daar kan niemand invloed op uitoefenen.

Tot slot laat de adjunct-hoofdredacteur weten dat hij Heel Holland Bakt persoonlijk een fantastisch programma vindt. “Ik kijk wekelijks trouw naar de prestaties van de thuisbakkers, net als zo ongeveer de hele Televizier-redactie.”

Maar de Gouden Televizier-Ring is nu eenmaal een publieksprijs en dat levert soms een verrassende uitslag op.

Slagter vindt het lastig

Slagter blijft bij zijn mening. Stemmen is complex, vindt hij. “Heb je wel eens geprobeerd om te stemmen? Je moet bijna een universitaire opleiding hebben om daar doorheen te komen“, zei hij vanochtend op Radio 538.

Het is best wel behoorlijk lastig. Je moet Twitter of Facebook hebben en als je dat niet hebt, moet je nog meer doen.”

Heel Holland Bakt greep net naast een nominatie. SynDROOM, Expeditie Robinson en het nauwelijks bekeken Streetlab zijn wel genomineerd.

Update 13.03 uur

Jan Slagter laat in een reactie op de verklaring van Televizier weten: “Als je een belteam nodig hebt om mensen te helpen met stemmen, dan doe je toch echt iets verkeerd!

Gerelateerd:
Gordon begrijpt Jan Slagter: ‘Ik win ook nooit wat!’ (vanochtend)
Genomineerde Johnny de Mol oneens met Jan Slagter (vanochtend)
Jan Slagter is het zat: ‘Klaar met Televizier-verkiezing!’ (gisterenavond)

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen