‘Utrecht moet schnabbelende BN’ers halt toeroepen’

Foto: TROSMenig bekende Nederlander schnabbelt zich naast zijn werk in de media nog een slag in de rondte in het bedrijfsleven en bij de overheid. Maar van de gemeente Utrecht krijgen zij straks heel wat minder opdrachten. Althans, als het aan de VVD-fractie in de gemeenteraad ligt. De afgelopen jaren gaf Utrecht 83.000 euro uit om bekende gezichten als Femke Wolthuis, Frits Wester en Filemon Wesselink in te huren. Veel te veel, vindt fractievoorzitter Dimitri Gilissen van de lokale VVD.

Vaak worden de BN’ers ingehuurd voor presentatiewerk. Zo presenteerde Femke Wolthuis de nieuwjaarsreceptie voor relaties van de gemeente Utrecht op 5 januari, weet De Telegraaf.

Genoeg is genoeg, zegt Gilissen in de krant. “De regel zou moeten zijn ’nee, tenzij’. Ik kan me bijeenkomsten voorstellen waar een gespreksleider vanuit de gemeente op bepaalde vooringenomenheid kan lijken.

Tegelijkertijd is de gemeente er niet om de beurs van schnabbelende presentatoren te spekken, terughoudend zijn is dan ook gewenst.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen