Jan Slagter is het zat: ‘Klaar met Televizier-verkiezing!’

Foto: MAXJan Slagter overweegt om programma’s van zijn omroep MAX niet meer mee te laten doen aan de Gouden Televizier-Ring verkiezing. Dat heeft hij laten weten in een verklaring. Slagter vindt het onbegrijpelijk dat Heel Holland Bakt net niet bij de laatste drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2015 hoort. “Wij overwegen sterk om onze programma’s niet meer mee te laten doen aan deze verkiezing. Benieuwd naar de leeftijdsopbouw van de ‘stemmers’“, aldus de omroepbaas.

De MAX-directeur uit al jaren zijn ongenoegen over het feit dat alleen online gestemd kan worden. Hij vindt dat gebruiksonvriendelijk voor zijn doelgroep, oudere mensen, en wil dat er ook gestemd kan worden met bijvoorbeeld een briefkaart.

De programma’s die wél kans maken op de publieksprijs zijn Expeditie Robinson, Syndroom en het weinig bekeken jongerenprogramma Streetlab. “En Heel Holland Bakt is niet genomineerd. Een programma waar meer dan 2,3 miljoen mensen naar kijken en hoge waardering krijgt!“, aldus Slagter.

Heel Holland Bakt werd gezien als gedoodverfde favoriet voor één van de drie nominaties. “Ik had het de makers, Jannie, Robert en Martine van harte gegund“, reageert hij.

Bekend Nederland reageert verbaasd

De nominaties voor de Ring werden vanavond bekendgemaakt in RTL Boulevard. Ook Albert Verlinde en Daphne Deckers spraken hun verbazing uit over het feit dat Heel Holland Bakt niet is genomineerd.

Slagter weet zich ook gesteund door andere omroepcollega’s. “Onbegrijpelijk dat Heel Holland Bakt met die kwaliteit en zo’n aantal kijkers niet genomineerd is voor de Gouden Televizier-Ring“, twittert Maurice Wijnen bijvoorbeeld.

Jan de Hoop is het daarmee eens. “Er is iets erg mis met de Televizier-Ring als Heel Holland Bakt er niet bij zit en een volstrekt onbekend programma wel. Niet geloofwaardig.

Tijd voor verandering, vindt Jochem van Gelder: “Inmiddels wordt het hoog tijd dat er een stemmethode bedacht wordt dat recht doet aan alle programma’s.

En Cornald Maas: “Enfin. Hoog tijd dat systeem PUBLIEKSprijs Televizier-Ring op de schop gaat. Streetlab? Geraldine Kemper? Evident succes als Heel Holland Bakt niet?

Overigens heeft Slagter de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring wel gefeliciteerd met hun nominatie.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen