BNN en NOS populairst bij Uitzendinggemist

Televisieprogramma’s van BNN en de NOS worden het meest opgevraagd via de website Uitzendinggemist.nl. Dat meldt Emerce. In de top tien van meest opgevraagde streams van 2005 staan vier programma’s van BNN en drie van de NOS. In totaal werden vorig jaar zo’n 31 miljoen streams bekeken, blijkt uit gegevens van Stichting Kijk- en Luisteronderzoek (KLO).

De dagelijkse uitzendingen van het NOS-journaal worden het vaakst bekeken, gevolgd door NOS Sport. Op plaats drie tot en met vijf staan de BNN- reeksen Try Before You Die, De Lama?s en ONM.

?Dit zijn programma?s die je makkelijk fragmentarisch kunt bekijken, met uitzondering van ONM,? verklaart Joris van Heukelom van BNN. ?Dat is aantrekkelijk voor kijkers van televisie op internet.? Dat BNN gemiddeld veel jongere kijkers heeft dan andere publieke omroepen is volgens hem de belangrijkste reden voor de goede score van opgevraagde BNN-streams.

Dit jaar wil de Publieke Omroep meer video?s aanbieden via de internetproviders, die het doorsturen naar hun internetters. Een groot deel van het dataverkeer gaat nu nog direct van de omroepsites naar de internetter. Buesink: ?Als we beelden rechtstreeks via de providers aanbieden, kan dat de kwaliteit ten goede komen.? De Publieke Omroep onderzoekt nu of ze providers extra kan laten betalen voor het doorgeven van hogekwaliteitsbeelden. De videobeelden in lagere resolutie zouden goedkoop of gratis beschikbaar blijven. [u]Emerce[/u]

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen