Angela de Jong komt terug op optreden als tv-viroloog

Angela de Jong komt vandaag in haar column terug op haar veelbesproken debuut als tv-viroloog, afgelopen donderdag in de talkshow Op1. Dat is te lezen op de website van het AD. Angela zat aan de Op1-tafel voor wat meninkjes over het Televizier-gala, maar vond zich ook deskundig genoeg om aansluitend het onderwerp over corona te kapen. Ze ‘ergerde zich dood’ omdat het effect van het coronavirus op jongeren volgens haar werd gebagatelliseerd en eiste flink wat spreektijd op.

Het OMT-lid aan tafel, kinderarts Károly Illy, wees erop dat ernstig zieke jongeren ‘uitzonderingen’ zijn als het gaat om het coronavirus, maar daar nam Angela geen genoegen mee. “Ja, maar jullie hebben gisterenavond toch ook die mannen uit het ziekenhuis hier aan tafel zitten!!!“, riep ze onder meer.

Nu, bijna een week later, komt Angela terug op haar fel bekritiseerde optreden als tv-viroloog. Ze blijkt nog even haar gram te willen halen.

Angela schrijft: “Neem de kinderarts donderdag bij Op1 die stelde dat het aantal jongeren dat langdurige klachten houdt van Covid-19 te verwaarlozen is. Dinsdagavond zat in hetzelfde programma een chirurg te vertellen dat ook jonge, fitte mensen er ‘hartstikke ziek’ van worden. ‘Belangrijk om te benadrukken.’

Tijs van den Brink deed daarop hetzelfde als Jort Kelder (…) donderdag: hij hoorde het aan en ging door naar het volgende punt. Terwijl journalistiek, zeker bij een publieke omroep, méér is dan twee tegengestelde meningen tegenover elkaar zetten en het de kijker lekker zelf uit te laten zoeken.

Waar Jort Kelder samen met onder meer Marianne Zwagerman in het dorhoutkamp zit, ontpopt Angela zich juist als de frontvrouw van het tegenovergestelde kamp.

Angela juicht de tweede lockdown toe. Ze denkt bovendien dat het een perfect moment is, omdat er momenteel veel goede dramaseries te zien zijn bij de NPO.

Foto: NPO

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen