Evi Hanssen flink pissig: ‘Yvonne Coldeweijer verdient strafblad!’

Evi Hanssen, sidekick van Ruud de Wild en oud-presentatrice van Expeditie Robinson, ziet het liefst dat types als Yvonne Coldeweijer strafrechtelijk worden vervolgd. “Verbied het!”

Evi Hanssen en Yvonne Coldeweijer © RTL

Het wordt volgens de Vlaamse presentatrice Evi Hanssen hoog tijd dat we iets gaan doen tegen juicekanalen zoals die van Yvonne Coldeweijer. Ze vindt het een verwerpelijk onderdeel van het medialandschap. “Het is heel gek. Wij hebben dat niet in Vlaanderen en ik ben daar heel blij om”, zegt ze in de radioshow van Ruud de Wild, waarin ze sidekick is.

Strafblad voor Yvonne?

Er moet wetgeving tegen komen, vindt Evi. “Ik bedacht mij, nu dat nieuws van die juicekanalen de spuigaten uitloopt: zou het niet… Er zijn nog geen wetten, hè, voor social media. Zou het niet een wet kunnen zijn dat het verboden is om nieuws naar buiten te brengen of zaken naar buiten te brengen die niet strafbaar zijn? Bijvoorbeeld overspel.”

In die situatie zou Yvonne een strafblad kunnen krijgen als ze het vreemdgaan van een BN’er als Nielson naar buiten brengt. “Dat wordt nu gewoon gedeeld door iedereen, maar eigenlijk zou dat toch strafbaar moeten zijn, het naar buiten brengen?”, zegt Evi, die in de talkshow Jinek ook al eens tekeerging tegen de juicekoningin.

Crimineel gedrag

Zo’n Yvonne moet aangepakt worden als ze overspel naar buiten brengt, aldus de presentatrice. “Want dat schaadt toch niemand? Dat is toch geen crimineel gedrag? Waarom moet dat dan naar buiten worden gebracht? Dat is toch niet zo onlogisch wat ik nu zeg?”

Ze vervolgt: “De wet moet worden aangepast. Zomaar alles op straat gooien wat niemand anders echt schaadt en privé-aangelegenheid is, dat hoort niet, dus daar mag je zeker geen geld mee verdienen.”

‘Lijkt me heerlijk’

Ruud de Wild vindt niet dat zijn sidekick hierin een beetje ver gaat. Sterker nog: het lijkt hem ook wel een goed idee dat Yvonne strafrechtelijk kan worden vervolgd in dit soort situaties. “Het lijkt mij heerlijk. Het lijkt mij fantastisch.”

De laatste tijd is Ruud flink de klos op het juiceplatform van Yvonne. Hij stoort zich aan haar aanhoudende beweringen over een vermeende relatie met Fajah Lourens: “Hij zei: ‘Ben ik niet duidelijk geweest?’ Hij werd echt helemaal wild.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat juice over vreemdgaande BN'ers bestraft moet worden met een strafblad?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen