Anouk walgt van Lil’ Kleine, roept Jaimie Vaes op hem te verlaten

Anouk walgt ervan dat Lil’ Kleine opnieuw zijn vriendin Jaimie Vaes heeft mishandeld. Ze roept haar op om haar koffers te pakken en bij hem weg te gaan. “Herwin je vrijheid”, aldus de zangeres.

Lil' Kleine, Anouk en Ali B © RTL

Eén voor één ziet Anouk ze vallen: haar (oud-)collega’s bij The Voice of Holland. Na de rel rondom Ali B en Marco Borsato, werden afgelopen weekend zowel Glennis Grace als Lil’ Kleine opgepakt door de politie. Zij vanwege de mishandeling van Jumbo-personeel, hij vanwege de mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes.

Bullshitexcuses

Anouk denkt dat Jaimie nu echt voor zichzelf moet kiezen. Na de geruchtmakende mishandeling van vorig jaar zomer op Ibiza besloot ze uiteindelijk ook om bij hem te blijven. “Het lijkt vandaag wel Groundhog Day”, schrijft Anouk op Instagram.

Ze spreekt Jaimie direct aan. “Jaimie, herwin je vrijheid na jaren te hebben geleden onder giftige mentale en fysieke mishandeling.”

Wat verwacht ze van Lil’ Kleine? “De computer zegt: bullshitexcuses om problemen te voorkomen in 1, 2, 3.”

BN’er-verzet

Steeds meer BN’ers spreken zich uit tegen Lil’ Kleine. Niet de slijm-BN’ers zoals Nicolette van Dam en Bas Smit, maar wel onder meer Jim Bakkum, Miljuschka Witzenhausen en Kim Feenstra.

Ook Demi de Boer, de vriendin van Kleine-bestie Ronnie Flex, laat van zich horen. Ze deelt de volgende spreuk: “The day you raise your hand to a woman, that’s the day you’re officially no longer a man.” Daar voegt ze aan toe: “But an animal.”

Boksbal

Jan Versteegh zegt: “Dingen die je mag slaan: een boksbal, de spijker op zijn kop en de plank (maar dan wel missen). Van de rest moet je afblijven.”

YouTuber Rutger Vink zegt op deze Valentijnsdag: “Bij het zien van verschrikkelijke beelden van een Nederlandse rapper die zijn vriendin mishandelt, wil ik iedereen eraan herinneren dat vandaag ook in het teken staat van houden van jezelf.”

En Anna Nooshin roept iets over bewustwording en onveilige thuissituaties. “Juist op een dag als vandaag waarin het draait om liefde hoop ik dat je die liefde ergens nog kunt voelen voor jezelf. Want dat verdient iedereen, ook als een ander dat van je probeert af te nemen.”

‘Niet normaal’

Bobbi Eden deelt de volgende tekst van een lerares: “Hoe moet ik mijn leerlingen vertellen dat ze zich voor zichzelf op moeten komen en dat geweld tegen vrouwen niet ok is, terwijl Lil’ Kleine de moeder van zijn zoon mishandelt en hij nog steeds de nummer 1 artiest van Nederland is?! Het is niet normaal.”

Het juicekanaal Juice Channel merkt op: “Het is heel goed dat verschillende BN’ers zich nu ook uitspreken over deze mishandeling en aankaarten dat dit echt not done is, in welke situatie dan ook. Wij hopen dat er ook nog een aantal statements gaan komen vanuit bedrijven en partners rondom Lil’ Kleine, want daar is het op dit moment nog erg stil.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Lil' Kleine de gevangenis in moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen