Jack: ‘Koppensnellers een vernieuwde Kopspijkers’

[img=250,166 left]http://217.198.193.138/auto-anp/ready/IMAGES/img-190805-102.onlineBild.jpg[/img]Jack Spijkerman is vanaf zaterdag 14 januari – recht tegenover Idols – te zien in Koppensnel- lers, Kopspijkers maar dan bij Talpa. Jack kreeg na zijn overstap veel kritiek te verduren.

Spijkerman bij RTL Boulevard: “Er is een berg kritiek gekomen, waarvan een deel terecht is, want ik zou niet naar een commerci?le omroep gaan en ging toch. En een deel onterecht, omdat dingen als ‘zakkenvuller’ en ‘graaier’, ik heb bij de VARA ook niet slecht verdiend hoor. Punt twee, ik wilde mijn eigen bedrijf beginnen.

Ook Youp van ’t Hek liet zich uit over Jacks overstap naar Talpa. Zo zei hij eind maart: “Jack Spijkerman, domme lul. Ga naar De Mol, zeg gewoon dat het je spijt en kom gewoon terug. Je hebt daar niets, maar dan ook niets te zoeken.” Spijkerman reageert: “Als Youp een theaterprogramma uitgezonden heeft bij de VARA, dan lees je onmiddellijk maandag de advertentie in de krant: ‘Nu te koop op dvd’. Dan denk ik: nou Youp, dat lijkt mij toch ook commercieel. Dat mag hij en dat moet hij helemaal zelf weten, maar hij moet niet zo zeuren tegen mij.

Spijkerman heeft VARA-voorzitter Vera Keur ingeruild voor zijn nieuwe baas John de Mol. “Mijn beeld is wel gewijzigd. Ik dacht dat het zo een man op afstand was die de vloer op stormde om te roepen: ‘Dit moet zus en dat moet zo’. Dat doet hij helemaal niet. Ik moet zeggen dat ik een warm contact hou met John de Mol en hij met mij. Hij is ge?nteresseerd, hij wil graag weten hoe het gaat. Ik vind het erg prettig werken met John.

Het nieuwe Koppensnellers gaat erg op Kopspijkers lijken. “Je moet doen wat je het beste kan. Als je goed kan voetballen, moet je niet gaan tafeltennissen. Ik kan dit heel goed en daar vernieuw je je in of je bedenkt nieuwe dingen erbij, nieuwe vormen, maar in basis is het natuurlijk een vernieuwde Kopspijkers.” Volgens Jack is het succes niet alleen aan het cabaret te wijten. “Dan zouden dus naar het cabaret meer mensen moeten kijken, dan naar de rest van het programma. Dat is nooit gebleken. Er was ook ??n constante lijn van kijkers het hele programma door.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen