Thierry na hysterisch tv-optreden: ‘Niet aan de drugs’

Thierry Baudet gebruikt geen drugs. Hij heeft van nature gewoon veel energie. Dat laat de politicus vandaag weten in De Telegraaf, in reactie op de veelbesproken beelden waarop hij hysterisch ‘kan die microfoon aan?’ roept. Baudet was tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen zo blij dat hij stuiterend voor de tv-camera’s stond. De Kwis kwam met een persiflage, waar Baudet hartelijk om kon lachen. Maar wat mankeerde de Forum voor Democratie-leider nou eigenlijk?

De Telegraaf durft het hem nu voor te leggen. “We zagen u in zekere extase de overwinning vieren. Was dat de lavendel, of…

Deze suggestie van drugsgebruik beantwoordt Baudet als volgt: “Nooit! Ik gebruik nooit drugs. Ik zeg dit met de hand op mijn hart. Het wordt me regelmatig gevraagd, ik heb blijkbaar veel energie. Maar als je ziet hoe ik dus nu al overkom, lijkt het me zeer verstandig om dat ook niet te doen.

Overigens is het Telegraaf-interview met Baudet kritisch ontvangen door PVV-leider Geert Wilders. Baudet deelt in de krant complimenten uit aan Wilders, maar zegt ook het volgende: “Ik zie mezelf als een criticus van het islamisme, de politieke islam. En ik ben er, anders dan Wilders, van overtuigd dat er in de hele islamitische traditie allerlei aanknopingspunten zijn voor een veel plezieriger interpretatie van dat geloof.”

Veel te soft, vindt Wilders. Hij laat op Twitter weten: “Baudet in Telegraaf vanmorgen: ‘Ik ben criticus van islamisme (en dus niet van islam) en er zijn aanknopingspunten voor ‘veel plezieriger’ interpretatie islam. Islamstandpunt FvD = islamstandpunt partijkartel. Gevaarlijk en jammer. Islam is het probleem. Punt. Daarom: PVV!

Het Telegraaf-interview ’Het ideologische debat ontbreekt’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Pauw

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen