Albert Verlinde snoeihard: ‘Erland te lang blijven zitten’

Erland Galjaard heeft veel te lang mogen doormodderen als programmadirecteur van RTL. De top had hem eerder aan de kant moeten zetten. Dat zegt oud-RTL-coryfee Albert Verlinde vandaag in het AD. Het is een publiek geheim dat Verlinde er door Galjaard is uit gewerkt bij RTL Boulevard. “RTL heeft te lang te veel dingen op zijn beloop gelaten. Nee, dat ligt natuurlijk niet alleen aan Erland Galjaard. Hij is niet mijn vriend, maar hij heeft wel heel veel betekend voor die zender.

Erland Galjaard en zijn vrouw Wendy van Dijk hebben RTL een behoorlijk negatief imago gegeven en dat is de zender nu van zich af aan het schudden. Zo staat RTL sinds zijn vertrek weer open voor kritiek en verbetert het zijn persrelaties.

Verlinde: “Ja, hij is iets te lang blijven zitten, maar heeft ook de kans gekregen om te blijven. Van de hele top. Ze hadden allemaal kunnen ingrijpen.”

SBS-baas John de Mol deelt RTL de laatste tijd flink wat klappen uit. “Het voelt alsof er een soort masterplan wordt uitgevoerd. Heel knap wat hij aan het doen is. Met Johnny. Met de heren van Voetbal Inside, dat was een huzarenstukje, hoor. En met Linda misschien, niets is onmogelijk. Hij weet wat hij wil.”

Aan de andere kant kijkt Verlinde ‘meelevend’ naar RTL. “Omdat het toch heel lang míjn zender is geweest. Het is vervelend, maar elk bedrijf krijgt op een gegeven moment een wake-up call. Zo moet RTL het ook zien. Ze zullen even een paar maanden knock-out en verdwaasd rondlopen.

RTL wil de kijker terugwinnen, bijvoorbeeld met Twan Huys die vanaf september de late avond doet. “Als de zender zo echt het gevecht aangaat op de late avond, met Pauw en Jinek, dan wordt het spannend. Ik kijk ernaar uit.

En wat is er nou waar van de geruchten dat hij een soort Boulevard 2.0 gaat maken bij SBS 6? Winston Gerschtanowitz heeft dat deze week min of meer bevestigd. Verlinde: “Daar ga ik niet op in.

Het AD-artikel ‘Albert: een man met een missie’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Albert Verlinde: ‘Erland Galjaard speelde rol bij exit’ (november 2017)
Albert Verlinde vond uitspraken Erland ‘pijnlijk’ (december 2017)
Erland Galjaard vertrekt na 21 jaar bij RTL (februari 2018)
Galjaard herinnerd als man die niet tegen kritiek kon (maart 2018)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen