Corry Konings niet gevraagd voor oudjaars-Muziekfeest

Geplaatst op Thu 12 Oct 2017 om 12:00

Corry Konings is niet gevraagd om op te treden tijdens NPO 3’s oudejaarsshow Muziekfeest van het Jaar, de nieuwe decembereditie van Muziekfeest op het Plein. Dat heeft de hitzangeres gezegd in Evers Staat Op op Radio 538. Konings is de laatste tijd in het nieuws omdat ze zich geboycot voelt, onder meer door Muziekfeest op het Plein. De Avrotros had het goed kunnen maken door haar uit te nodigen voor de oudejaarseditie, maar dat heeft de omroep niet gedaan. “Nee, daar ben ik ook niet bij.

Een aantal jaar geleden heeft Konings een akkefietje gehad met de mensen achter Muziekfeest op het Plein en ze is sindsdien nooit meer uitgenodigd. “Ik heb ze nooit meer gesproken. Ik heb sindsdien ook eigenlijk geen platen meer uitgebracht.”

Het is vervelend voor Konings dat ze niet bovenaan het lijstje staat bij de Avrotros. “We weten natuurlijk allemaal dat er weinig programma’s zijn waar we ons lied ten gehore kunnen brengen.”

Ze neemt het de omroep nog steeds kwalijk dat ze destijds niet haar eigen liedje mocht zingen in Muziekfeest. “Ik was op dat moment heel erg verbaasd erover en verbijsterd dat het allemaal kon. Ik had zoiets van: dan hoef ik dit jaar ook niets uit te brengen. Dat heb ik dan ook niet gedaan.”

Is ze misschien wel gevraagd voor Beste Zangers? “Nee, ook niet.”

Misschien komt het nog. “Je weet maar nooit.”

Lees meer over de Corry Konings-rel:
Corry Konings: ‘Omroep MAX negeert mij gewoon’ (3 oktober)
Muziekfeest op het Plein boycot Corry Konings (4 oktober)
Corry Konings boycot Beste Zangers (5 oktober)
Avrotros ontkent boycot Corry Konings (9 oktober)
Corry Konings-tapes: reconstructie gesprek Avrotros (11 oktober)

Foto: YouTube
32 Reacties op “Corry Konings niet gevraagd voor oudjaars-Muziekfeest”


 1. joram

  Respectloos

 2. anonymous

  Mijn god, deze zielige oude heks is gewoon niet interessant meer.
  Ga lekker met pensioen Corry

 3. Kaaskijker

  Dit is echt een terugkerend verschijnsel dat hoort bij die generatie Nederlandse artiesten die met televisieoptredens zijn opgegroeid. Dat de TROS er altijd voor hun was. De spreekwoordelijke carrière versnellende roltrap die de tv-wereld is houdt een keer op.

 4. Kaaskijker

  Ik heb niks tegen Corrie Konings zelf he. Schat van een vrouw. Nooit een verkeerd woord gezegd. Maar er komt een eind aan. Ook Willeke Alberti d’r stem klinkt niet meer als een klok.

 5. Dadel

  Hou eens op over dit kutwijf.

 6. Sjoukefia Oosthavenkercken

  @Dadel:
  Wie denk je wel dat je bent! Iemand uitschelden die je niet kent, waarom??

 7. Frans

  Generatie van Johan Derksen, solliciteer daar eens Corrie

 8. Frans

  trouwens mooi voorfront heeft Corrie op de foto

 9. Sylvia

  mens, geniet van je pensioen, en kom niet zo zuur over, jouw tijd is geweest, en komt niet meer terrug, deal with it, en als je dan zonodig moet, emigreer naar Duitsland, en kom nooit meer terug

 10. Graaf Volkert

  O nee, heb je haar wéér.

 11. Sjoukefia Oosthavenkercken

  O nee, heb je Sylvia en Graaf weer!!

  Sylvia, je zou zelf eens moeten emigreren naar Duitsland als de Nederlandse taal jou niet aanstaat. Wij leven in Nederland en dus is het logisch dat hier Nederlandstalige muziek wordt gemaakt!

 12. |

  @graaf volkert

  wie? jjoukefia oosthavenkercken? die blijft maar drammen inderdaad

 13. Graaf Volkert

  O dus Sjoukefia. Dan moet je er ook meteen maar van houden?

 14. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Nee, Graaf. Over smaak valt niet te twisten. Maar wel over hoe je omgaat met mensen die er wel van houden! Wat heeft Corry jou misdaan, Graaf??

 15. Meneee van Beheer

  Ik vind haar meer iets voor het bejaardentehuis waar ze kan zingen voor leeftijdsgenoten.

 16. Graaf Volkert

  Ik heb helemaal niks gezegd over de mensen die er van houden, Sjoukefia.
  Stel je niet aan alsjeblieft.
  Jij bent nogal onbeleefd tegen mensen die er niet van houden. Zoals Sylvia. Die moet maar meteen naar Duitsland emigreren? Doe normaal, zeg!

 17. danny

  Corrie,als je dit leest,luister..

  Zet jezelf niet zo voor gek en ga lekker door met zingen.
  Stop met zeuren,,Je hebt een mooie carriere,gigantisch huis,,geld genoeg en dan zeuren om een muziekfeest??
  Wat kan jou dat schelen,,Tip,,maak een goede single .Geen rotzooi als Hoeren,neuken of ole ola..Kom op wat een kwaliteit.
  Maak een tophit zoals vroeger en je word vanzelf weer overal gevraagd.Zo werkt dat in deze wereld.
  Dus morgen fris en fruitig aan het werk en gooooo!!!!

 18. Sjoukefia Oosthavenkercken

  @Graaf:
  Sylvia begon zelf over emigreren naar Duitsland! En ik wil niet onbeleefd zijn, maar ik merk dat mensen onbeleefd gaan doen als je opkomt voor het levenslied. Lees al die reacties in het bericht van gisteren nog eens na! “Haar tijd is geweest”, “Zielige ouwe heks” en ga zo maar door. Ik luister wel naar Corry’s muziek en kom daar gewoon vooruit.

 19. Graaf Volkert

  Haar tijd IS ook geweest. Sjoufekia. Waarom wil je dat niet erkennen?
  Zo gaat dat nu eenmaal.
  Aan al je reacties is te merken dat jij juist onbeleefd bent tegen mensen die niet van Nederlandstalig volksmuziek houden. Dat is maar raar, gek etc.
  Overigens hou ik best van Nederlandstalig op zijn tijd hoor, kan Blof wel waarderen en vroeger Doe Maar. Normaal, ook niks mis mee.

 20. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Ja, dat dacht ik al Graaf! Blof en Doe Maar en Normaal… er moeten vooral gitaren aan te pas komen, nietwaar? Want als je niet met een gitaar op het podium staat word je niet serieus genomen!

  Waarom zou Corry’s tijd “geweest” zijn? Omdat ze al 21 jaar niet in de top 40 heeft gestaan zeker?? Dat komt omdat zij en andere schlagerartiesten daar bewust uit gehouden worden!

 21. |

  misschien moet jij eens goed naar de muziek van doosje corry luisteren. hou je wel vast, want je kunt best een gitaar horen. och, heden toch, zul jij ff voor paal staan!

 22. |

  misschien moet jij eens goed naar de muziek van doosje corry luisteren. hou je wel vast, want je kunt best een gitaar horen. och, heden toch! zul jij ff voor paal staan!

 23. Sylvia

  sorry hoor Sjoukefia

  Als ze echt zo goed zou zijn, dan had ze nu nog steeds in de hitlijsten gestaan, jongeren kiezen alleen niet voor Nederlandstalige smartlappen, en gaan liever voor de Nederrap, wat overigens ook verschrikkelijk is mijns inziens.

  Schlager is net als heavy metal, hardrock en indie-rock geen genre wat meer weet te scoren in de charts, omdat jongeren dit niet aanspreekt, nu hebben deze artiesten in dit genre een hit ook niet nodig, aangezien ze toch wel volle stadions wereldwijd vol krijgen.

  Er is genoeg aandacht voor Nederlandstalige muziek, als al kijkt naar die smartlappen, er zijn tal van tv-zenders speciaal voor dit genre, en dan heb ik het nog niet eens over de publieke omroep met zijn Beste Zangers en Muziekfeest,

  Dus je hebt niets te klagen, en laat aub ieder in zijn waarde die een andere mening en muzieksmaak heeft als jou

 24. Graaf Volkert

  Wat een ongelofelijke onzin verkondig jij, Sjoukefia. Ja ik hou van gitaar in muziek, is dat verboden ofzo?

  Ik hou van die genres die Sylvia beschrijft, zie je mij janken en aanstellen omdat dat niet op de radio te horen is. En inderdaad, die treden toch wel op in volle stadions. De concerten van Metallica in Nederland waren in mum van tijd uitverkocht. En metal heeft inderdaad helemaal geen eigen zenders of TV programma’s. Dus je bent spekkoper met je favoriete genre.

  Inderdaad, jij geeft alle blijk van een andere mening en mensen niet te waarderen die niet van volksmuziek houden. Eigenlijk best triest.

 25. Ano

  Sjoukefia lijkt me nogal gefrustreerd dat niemand meer naar haar favoriete zangeres en genre luistert…

 26. kampie

  Kan-ker op, Ano, oftewel Graaf Vollek-ut.

 27. Dennis

  kampie, wil je aub stoppen met het k-woord, dat is nergens voor nodig om te smijten met deze nare ziekte!

 28. KIP

  Deze Nederlandse Tammy Wynette verdient veel meer eer dan wat nu haar deel is. Koningsdag is lang niet genoeg eer. Er moet een standbeeld voor haar komen in 076. Kampie, ga je mond spoelen.

 29. kampie

  De longkan-ker! Dennis.

 30. critikast

  Iets meer respect voor deze vakvrouw, die miljoenen mensen plezier deed en nog altijd doet met haar muziek. Scheldpartijen zouden hier niet getolereerd moeten worden, maar MC-redactie heeft meer moeite met begrippen die moeilijk lezen dan met schuttingtaal ! Schandalig !

 31. Graaf Volkert

  Het schelden met ziektes is een gebrek aan vocabulaire en intelligentie…

 32. Graaf Volkert

  @ criticast.

  In ouderentehuizen heeft men inderdaad nog altijd veel plezier van haar liedjes.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.