Corry Konings-tapes: reconstructie gesprek Avrotros

Corry Konings komt bij Shownieuws met een reconstructie van het akkefietje dat ze een paar jaar geleden met Avrotros had over de NPO 1-show Muziekfeest op het Plein. Dat is te zien in de Show Update. Konings weet alles nog vanaf de eerste minuut re reproduceren. Ze neemt de Show-kijker mee naar het begin. “Koos Alberts had een jubileum en hij zei: ‘God, wil je met mij nog een liedje doen?’ Natuurlijk doen we dat voor Koos. Ik vind het heel leuk, want ik vind het gewoon een lieve man.

Niet alleen Alberts, maar ook zijn vrouw is lief, meent Konings. “Het zijn heel lieve mensen, Joke ook. Ik had zoiets van: oké, maar ik ben wel met mijn eigen cd bezig en die zou ook uitkomen. Koos had ook zijn eigen cd uitgebracht.”

Het duet kwam er, maar toen wist Konings nog niet wat haar te wachten stond. “Toen werd ik door de maatschappij van Koos gevraagd: ‘God, ja, televisie, Muziekfeest op het Plein.’ Ik zeg: ‘Ja, als dat zo is vind ik het ook wel fijn dat ik mijn eigen single ook kan brengen daar, want voor mij is dat ook heel belangrijk, dus daar ga ik even voor bellen.’ Combineren zou wel leuker zijn, dus ik belde daar naartoe.”

Konings pakte haar telefoon en belde Avrotros. “Ik zei: ‘Zo en zo, jullie wouden Koos en Corry erin hebben, hartstikke mooi, maar ik zou het toch wel fijn vinden omdat andere artiesten ook wel drie of vier keer in dat programma zitten, dat ik ook met mijn single kan optreden.’ Hij ging het voorleggen.

Na overleg binnen de Avrotros werd Konings teruggebeld. Dat gebeurde een paar dagen later om half vijf ’s middags. Dit is het gesprek dat Konings furieus maakte. “Ik werd teruggebeld een andere dag om half vijf en toen zeiden ze: ‘Nee, dat kan niet.’ Ik zei: ‘Om welke reden dan niet?’ Ze zeiden: ‘De reden is eigenlijk: als jullie allebei een eigen single hadden gehad, dan hadden jullie er niet in gestaan in Muziekfeest op het Plein.‘”

Toen begon de tirade van Konings. “Ik zeg: ‘O, nou, dat vind ik wel heel ver gaan.’ Toen ging bij mij toch iets zo van: whooo. Ik werd eigenlijk een beetje boos op mezelf. In die zin van: wat heb ik misdaan, wat is er aan de hand en wat een flauwekul allemaal. Andere artiesten staan er wel drie of vier keer in, in al die zes keren dat ze het opnemen en uitzenden. Dan vraag ik één keer voor een liedje voor mezelf en dan heb ik zoiets van: dat vind ik wel heel ver gaan.”

Ze zeiden: ‘Anders had je er niet in gestaan, Koos en jij.’ Ik zeg: ‘Ik ga het Koos zelf wel even uitleggen hoe en wat.’ Ik zeg: ‘Dit hoef ik niet op deze manier dat ik op mijn knieën moet zitten.’ Ik zeg: ‘Ik zit nu bijna 50 jaar in het vak.’ Ik zeg: ‘Nu is het eigenlijk al 50 jaar, maar qua platen maken is het in 2019 dat ik 50 jaar in het vak zit. Ik heb heel wat hits gehad, ik heb 41 weken met Huilen Is Voor Jou Te Laat in de Top 40 gestaan en dan word ik op deze manier behandeld.’

Ik zeg: ‘Had ik maar in Duitsland gewoond, was ik maar een Duitse zangeres geweest. Dan zouden ze dit tot mijn dood gewoon appreciëren en waarderen, omdat ze dan respect hebben voor iemand. Dat is hier weg.’

Het is de eerste keer dat Konings zo in detail vertelt over wat haar gebeurd is. Toch heeft Shownieuws deze reconstructie alleen op internet uitgezonden en niet op televisie. In Duitsland zou dat nooit gebeurd zijn.

Lees meer over de Corry Konings-rel:
Corry Konings: ‘Omroep MAX negeert mij gewoon’ (3 oktober)
Muziekfeest op het Plein boycot Corry Konings (4 oktober)
Corry Konings boycot Beste Zangers (5 oktober)
Avrotros ontkent boycot Corry Konings (9 oktober)

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen