Corry Konings: ‘Omroep MAX negeert mij gewoon’

Week na week paraderen kamperende bejaarden over het scherm bij Omroep MAX, maar voor de Brabantse koningin van het levenslied is er geen zendtijd. Corry Konings (66) is verbijsterd. Dat zegt ze in de Story. Je zou denken dat MAX wel een documentaire over Konings zou willen maken, maar niets is minder waar. “Dat dacht je! Toevallig heb ik het Omroep MAX een tijd geleden voorgesteld. Wat denk je? Ik heb niet eens antwoord gekregen!“, zegt ze geschrokken.

Konings vermoedt dat Jan Slagter pas interesse heeft als ze dood is. “Voor de omroepbonzen in Hilversum moet je blijkbaar eerst dood en begraven zijn voordat ze er over willen nadenken om iets met een Nederlandse artiest te doen.”

Het idee voor een documentaire laat Konings maar even rusten. “Er ligt een voorstel van een vrouw van de Brabantse regionale televisie. Maar eerlijk gezegd heb ik geen goede herinneringen aan het maken van documentaires. Toen ik tien jaar geleden veertig jaar in het vak zat, heb ik er ook een gemaakt. Ik wilde dolgraag dat die op de landelijke televisie zou worden uitgezonden, maar niemand was geïnteresseerd.”

Verbijsterend, zegt de volkszangeres. “Ik heb echt met die documentaire moeten leuren alsof ik een of andere beginnende artiest was. Uiteindelijk is hij door de regionale televisie van Best uitgezonden. Niks ten nadele van dat zendertje, maar dat vond ik zo vernederend dat ik me voornam dat het me geen tweede keer zou overkomen.”

Het Story-interview ‘Waarom Corry Konings geen jonge minnaar meer wil…’ kunt u lezen via Blendle.

Een greep uit het hitrepertoire van Corry Konings:

Foto: RTL

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Is Gordon over zijn tv-hoogtepunt heen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen