Corry Konings boycot Beste Zangers

Corry Konings slaat met gelijke munt terug. Als de Avrotros haar niet wil voor Muziekfeest op het Plein, dan doet ze ook niet mee aan Beste Zangers, de andere muziekhit van de omroep. Dat vertelt de zangeres in weekblad Story. Muziekfeest op het Plein vraagt Konings niet meer omdat ze ooit zendtijd voor haar eigen repertoire eiste en nu heeft Beste Zangers haar gevraagd om het repertoire van anderen te zingen. Maar ze kunnen de zangeres niet meer raken. “Ik doe geen concessies meer.”

De Brabantse levensliedkoningin wil zichzelf niet meer verloochenen. “Dat is ook de reden dat ik ‘nee’ heb gezegd tegen dat programma De Beste Zangers waarvoor ik een tijd geleden ben gevraagd.”

Het concept van Beste Zangers staat haar niet aan. Ze wil niet ánderen haar liedjes zingen, maar ze wil het zelf allemaal doen. “Ik wil uitgenodigd worden om mijn eigen repertoire te komen zingen, niet om andermans liedjes te vertolken. Ik sta nu vijftig jaar op de planken, mag ik dan alsjeblieft voor de tijd die mij nog rest mijn eigen liedjes zingen?

Is ze niet bang dat ze met al deze omroepkritiek – eergisteren riep ze al dat Jan Slagter wacht met zendtijd tot ze dood is -op de zwarte lijst in heel Hilversum komt? “Dan is dat maar zo. Ik ben blij dat ik het eens hardop heb durven zeggen.”

Al met al vindt Konings het gebrek aan aandacht erg jammer. Buitenlanders zijn wel de hele tijd op tv. “Het is een en al vriendjespolitiek dat daar de klok slaat. Of je moet tot de minderheid behoren, dan heb je misschien ook nog een kleine kans om een uitnodiging te krijgen omdat ze door Den Haag verplicht worden.

Het Story-interview ‘Waarom Corry Konings geen jonge minnaar meer wil…’ kunt u lezen via Blendle.

Lees meer over de Corry Konings-rel:
Muziekfeest op het Plein boycot Corry Konings (gisteren)
Corry Konings: ‘Omroep MAX negeert mij gewoon’ (eergisteren)

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen