Muziekfeest op het Plein boycot Corry Konings

De NPO 1-hit Muziekfeest op het Plein van Avrotros boycot Corry Konings, vanwege een akkefietje dat beide partijen een paar jaar geleden hadden. Dat vertelt de hitzangeres in weekblad Story. Konings staat op de zwarte lijst van de poldersterren-show. “Daar ben ik al jaren persona non grata. Dat zal wel te maken hebben met een akkefietje van een paar jaar geleden. Koos Alberts had een duetten-cd uitbracht en ze hadden hem en mij uitgenodigd om op te komen treden in dat programma.

Dat vond Konings hartstikke leuk, maar ze wilde ook wat erkenning voor haar eigen muziek, dat al decennia van onbetwiste kwaliteit is. “Ik had op dat moment ook net een cd uitgebracht, dus ik zei: Kan ik dan alsjeblieft ook een eigen nummer zingen?

Ze kwam Avrotros zelfs nog een beetje tegemoet. “Ik voegde er nog aan toe dat het niet in dezelfde uitzending hoefde. Het ging er maar om dat mensen dan zouden weten dat ik weer nieuw werk had uitgebracht.”

De Avrotros zag het echter helemaal niet zitten. “Ze keken me aan of ik gek geworden was en ik kreeg vervolgens te horen dat ik blij mocht zijn dat ik dat duetje met Koos mocht komen zingen. Want anders hadden ze me niet eens gevraagd.”

“Ik liep zonder nog wat te zeggen weg. Diezelfde dag belde ik Koos en vertelde hem wat er was gebeurd. Hij begreep dat ik geen trek meer had in dat optreden. Sindsdien heb ik nooit meer iets van dat programma gehoord.”

Nooit eerder kwam Konings naar buiten met dit omroepschandaal. Waarom? “Ach, wat heeft het voor zin om op zo’n moment te gaan lopen roepen hoe onheus je wordt behandeld. Ik troost me maar met de gedachte dat ik niet de enige ben die met dat probleem te maken heeft.

Je moet eerst dood in Hilversum, zegt Konings. “Zelfs zo’n grote artiest als Pierre Kartner wordt gewoon genegeerd. En straks, als de goede man is overleden, staan ze allemaal om het hardst te schreeuwen hoe goed hij wel niet was.

Konings kwam gisteren nog in het nieuws, omdat ze zich zwaar benadeeld voelt door Omroep MAX. Ze heeft het idee dat Jan Slagter haar pas wil als ze dood is. Ze is echter nog maar 66 en heel vitaal.

Het Story-interview ‘Waarom Corry Konings geen jonge minnaar meer wil…’ kunt u lezen via Blendle.

Vier jaar geleden schitterde Konings nog wel op het Muziekfeest op het Plein. Ook toen zong ze een duet:

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Is Gordon over zijn tv-hoogtepunt heen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen