Televisiekijker schrikt van graaiende talkshowgasten

Televisiekijkend Nederland reageert zeer verontwaardigd op het ‘nieuws’ dat gasten van talkshows als De Wereld Draait Door flink betaald krijgen. Dat blijkt uit reacties op internetfora als die van De Telegraaf en Nu.nl. Vooral de torenhoge vergoeding van DWDD-tafelheer Marc-Marie Huijbregts, die volgens het AD 2.000 euro per uitzending krijgt, stuit velen tegen de borst. “Ik werk in de zorg en krijg dit niet eens betaald voor fulltime werken“, zegt tv-kijker Marjon op de site van De Telegraaf.

De beloning is buitenproportioneel, vindt zij. “Laat mij maar eens eens een uurtje praten in de uitzending voor dat geld hoe het er in de zorg aan toe gaat. Wie weet piept de Marc-Marie dan een keer anders.

Eva vindt het vooral zorgelijk dat deze megavergoedingen betaald worden met belastinggeld. “Een redelijke vergoeding is ok. Maar dit soort bedragen lijken op bonussen van de bankiers. Buiten proportie! Al dat geld komt van ons. Belastinggeld.

Het is tijd dat er meer wordt bezuinigd op de NPO, denkt Carolien. “De salarissen in de omroepwereld zijn totaal losgeslagen. Hier kan flink op bezuinigd worden. 

Petra vindt het maar links gegraai. “Matthijs draait door. Met dit soort bedragen voor nul toegevoegde waarde maar vooral vanwege de linkse propaganda. Het wordt tijd dat de kijkcijfers voor deze programma en DWDD drastisch dalen.

Hans denkt dat DWDD een hoop geld zou kunnen besparen: “Het zou beter zijn als daar iedere avond een gewone burger aan zou schuiven. Die kunnen veel meer en gevarieerder situaties reageren dan het slap en voorgeprogrammeerde geleuter van de aangeschoven heren of dames.

Gerelateerd:
Willem Middelkoop kreeg 10.000 euro van DWDD (vandaag)
PVV: ‘Zet salarissen talkshowgasten onder in beeld’ (vandaag)
RTL Late Night wilde Jort Kelder wegkapen bij DWDD (vandaag)
AD onthult salarissen talkshowgasten: ‘Kassa!’ (vandaag)
Jeroen Pauw betaalt Peter R. vanwege ‘deskundigheid’ (september)
Peter R. verdedigt maandsalaris voor talkshowoptreden (september)
BN’ers kritisch over ‘graaiende’ Peter R. de Vries (september)
Hero Brinkman in Pauw: ‘Peter R. krijgt hier geld voor!’ (september)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen