Özcan Akyol-rel ontploft, Jan Slagter woest: ‘Hij heeft me misleid!’

De rel over de geloofwaardigheid van Özcan Akyol ontploft vollédig nu Jan Slagter, een van zijn werkgevers, hem publiekelijk laat vallen. “Eus deed net of dat filmpje héél ernstig was!”

Jan Slagter en Özcan Akyol © RTL, NPO

Het kan niet anders dan dat Özcan Akyol vandaag met lood in de schoenen naar zijn vaste maandagschnabbel bij Vandaag Inside gaat, want de rel over zijn geloofwaardigheid ontploft vollédig nu zijn werkgever Jan Slagter zijn vertrouwen in hem opzegt. Als de VI-mannen hem nu niet écht op de pijnbank leggen, dan sleurt Eus hen mee de afgrond in.

Mes in rug

De rel in een notendop? Eus heeft werkelijk álle showmedia opgezweept door meermaals op televisie te roepen dat er een filmpje zou circuleren van Matthijs van Nieuwkerks wangedrag, maar dat brulfilmpje bleek een onschuldig fragmentje uit een DWDD-docu en nu geeft hij de media de schuld van de ontstane ophef. En Matthijs? Die loopt rond met een mes in zijn rug.

Vlak na Özcan sprak ook Jan Slagter zich opeens uit tegen Matthijs: “Ik geloof wel dat er uiteindelijk toch meer aan de hand was dan mij is verteld en dat voelt niet lekker, laat ik het zo zeggen. Matthijs heeft echt op de vraag: ‘Heb jij fysiek geweld gebruikt?’, gezegd van: ‘Nee, Jan, alleen neus tegen de neus.’ Nou ja, en er blijkt dus wel meer gebeurd te zijn.”

Jan is woest

Wow, als zelfs Ján roept dat iemand te ver is gegaan, dan moet er zo ongeveer een halve moord gepleegd zijn. De uitspraken van Jan en Eus hebben het toch al gehavende imago van Matthijs vorige maand dan ook nóg verder beschadigd. Maar wat blijkt nu? Jan is terug in kamp-Matthijs, heeft hij gisterenavond gezegd in de talkshow Renze op Zondag.

Jan distantieert zich nu van Özcan, die voor zijn omroep de tv-hit Sterren op het Doek presenteert. “Ik zal openheid van zaken geven. Ik werd op een gegeven moment gebeld door Eus en hij zegt: ‘Jan, het zit toch allemaal wel heel erg anders. Ik heb een filmpje gezien en dat is echt verschrikkelijk. Ik heb met Suzanne Kunzeler gesproken’, etcetera.”

Van slag

Het belletje van Eus verontrustte Jan ernstig. “Ik was toen op vakantie en toen was ik echt wel een paar dagen van slag, dat ik dacht van: hè, wat is hier nou gebeurd? Ik heb andere dingen gehoord en nu vertelt Eus dit tegen mij. Ik heb daar echt wel een beetje wakker van gelegen. Totdat ik erachter kwam dat dit allemaal gebaseerd was op van horen zeggen.”

“En dat filmpje bleek achteraf ook… Ik heb het filmpje gezien en Eus deed toen bij mij voorkomen alsof het een héél ernstig filmpje was… Nou, jullie hebben het filmpje ook allemaal gezien, nou, ik schrik daar niet van eerlijk gezegd. Er was toen net die aanslag in Parijs geweest, dat was die uitzending, dus dat was allemaal heel gespannen.”

Verkeerde been

Jan voelt zich misleid door Eus. “Ik ben echt door hem op het verkeerde been gezet. Ik heb nog steeds contact met Matthijs en ik heb dat ook heel eerlijk tegen hem gezegd. Ik heb toch het idee een beetje dat hier door BNNVARA en door Suzanne Kunzeler, die heeft met Eus gesproken en vermoedelijk ook wel druk op hem uitgeoefend.”

Wat heeft Suzanne volgens Jan tegen Eus gezegd? “Nou, ik denk van: ‘Ik heb liever niet dat je al die tijd nog achter Matthijs staat.’ Ik denk dat eerlijk gezegd wel, dat hij voor zijn carrière heeft gekozen, want hij is natuurlijk bij BNNVARA én columnist én hij presenteert.”

Tamtam

Waarom heeft BNNVARA-bazin Suzanne het eigenlijk zo op Matthijs gemunt? Hij heeft immers niets meer met de omroep te maken en bovendien beschuldigt ze hem wel héél stellig van zaken die niet bewezen zijn. “Dat is om de boel af te leiden.”

Al met al is Jan dus weer overgelopen van team-Eus naar team-Matthijs. “Ja, ik ben weer waar ik stond. Alles wat er toen gezegd is bleek in mijn ogen veel tamtam. Dat filmpje was tamtam, de mensen die hij gesproken had… En nogmaals: het gaat weer over poppetjes, poppetjes, poppetjes, maar het gaat om het grote verhaal: een veilige werkomgeving.”

Waarom?

De grote vraag is: waarom heeft Özcan overal geruchten verspreid over een heftig brulfilmpje van Matthijs, terwijl dat bewuste filmpje evident geen grensoverschrijdend gedrag bevat? Is hij inderdaad onder druk gezet door zijn bazin Suzanne Kunzeler of andere collega’s bij de omroep?

Of speelt er iets anders waar wij als buitenstaanders geen weet van hebben? Is er sprake van een persoonlijk conflict of wrok? Eén ding is zeker: Eus kan zich er na deze uitspraken van Jan niet meer achter verschuilen dat het de media zijn die de roddel over dat brulfilmpje hebben opgeblazen. Alle ogen zijn vanavond gericht op Wilfred…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Wilfred Genee zijn tv-maat Özcan Akyol nu écht tot in detail moet doorzagen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen