Tineke de Nooij praat mond voorbij: ‘Gordon vreesde lege zalen’

Oeps: Tineke de Nooij praat haar mond voorbij over haar, meestal, goede vriend Gordon. “Ja, als je bang bent dat er straks anderhalve kip en een paardenkop in de zaal zit…”

Tineke de Nooij en Gordon © Janita Sassen, William Rutten

Wat een gedoe is het toch altijd met die Gordon: zo wil hij de Nederlandse showbizz heroveren, zo zit hij weer in Dubai. Zijn poging om de massa weer voor zich te winnen door met het ‘album van zijn leven’ te komen, is grandioos mislukt. In de eerste plaats door zijn valse gezang, in de tweede plaats wegens de mediadynamiek die Vandaag Inside in gang zette.

Tineke spreekt

Gordon zette in een emotionele bui een streep door zijn theatertournee door Nederland. Een tournee waar amper kaartjes voor werden verkocht. Het was echt héél pijnlijk: de zanger dreigde echt voor lege zalen te staan. Maar volgens Goor zelf was dat niet de reden om de boel op te blazen; dat zou de kritiek zijn geweest, die in gang was gezet door VI.

Zijn goede vriendin Tineke de Nooij praat echter haar mond voorbij. Zij heeft met Gordon gezeten en verklapt dat hij wel degelijk angst had voor lege zalen. “Dacht u niet: waarom zeg je gelijk je theatertour af, heb gewoon maling aan alle critici?”, vraagt een journaliste van de Weekend aan haar.

Anderhalve kip

Tineke vindt van wel, al speelt er volgens haar dus iets anders mee. “Ja precies, zo denk ik erover. Maar ik denk ook, als je bang bent dat er straks anderhalve kip en een paardenkop in de zaal zit… Desondanks: doe het gewoon, sta erboven. Dat is natuurlijk wel makkelijker gezegd dan gedaan. Het raakt je.”

De kritiek op Gordon was echt te hard, vindt ze. “Ik vind het heel erg wat hem nu overkomt. Ik heb hem een berichtje gestuurd met: ‘Jongetje, trek je toch er potverdomme niks van aan, sta erboven en houd je mond!’ Hij heeft het album van zijn leven gemaakt, zijn hele ziel en zaligheid zit erin.”

Jaloezie

Waar komt de kritiek op Gordon vandaan? Tineke denkt dat het jaloezie is. “Hij heeft het zo mooi gedaan en vol goede bedoelingen, maar weet je, je moet opgewassen zijn tegen die ontzettend hardvochtige kritiek. Mensen zijn verschrikkelijk. Hoe kunnen ze toch in hemelsnaam dingen zo ongelooflijk afkraken, dat is toch onaardig?”

Ze besluit: “Het is pure jaloezie van mensen. Ik merk het hier ook. Sinds ik in het Rosa Spier Huis (bejaardentehuis, red.) woon, krijg ik veel publiciteit. Ik kreeg een keer een ontzettend venijnige mail van een van de bewoonsters, waarin ze zei dat ik werd gebruikt voor de voorpagina. Dat kwetst me. Mensen zijn zo welbewust gemeen tegenwoordig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom denkt u dat Gordon zijn theatertournee cancelde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen