Patty Brard in shock: ‘Kaartverkoop Gordon loopt héél erg slecht’

Patty Brard is zich een hoedje geschrokken. Zij en haar collega’s bij Shownieuws hebben ontdekt dat de kaartverkoop van Gordons theatertour héél slecht loopt. “Een handjevol!”

Patty Brard en Gordon © SBS, MAX

Als populaire artiesten een tour aankondigen, dan moet je er als fan héél snel bij zijn: op het moment dat de kaartverkoop begint ontstaan er heuse digitale wachtrijen om alle geïnteresseerden op te vangen. De concerten van Anouk in de Ziggo Dome waren in een kwartier (!) uitverkocht. Hoe staat het met de kaartverkoop van Gordon?

Tientallen kaarten

Gordon is vrijdag begonnen met het verkopen van tickets voor een heuse theatertour – er staan negen concerten op de speellijst – maar er zijn nog maar enkele tientallen kaarten verkocht. “Een kleine tegenvaller voor Gordon, Bart”, zegt presentator Manuel Venderbos aan de desk van Shownieuws.

Dat klopt, antwoordt showkenner Bart Ettekoven. “Ja, na de valse start van afgelopen dinsdag bij de presentatie van z’n nieuwe album, kondigde hij natuurlijk vrijdag z’n theatertour aan en daar loopt het nog niet zo storm mee, en dan druk ik mij zacht uit. Een handjevol kaarten verkocht in de meeste zalen.”

Weer in zandbak?

Je merkt volgens Bart dat het niet aanslaat. “Hij gaat negen of tien concerten geven door het hele land. Amsterdam gaat hij doen, Utrecht, hij gaat echt het hele land door, Apeldoorn zag ik ertussen staan, maar het loopt nog niet zo storm.”

“Ik weet niet of hij van plan is om naar Dubai te vliegen na al het gedoe van de afgelopen week, dat hij even denkt: oef, even bijkomen en dat hij weer even in de zandbak gaat zitten, maar ik zou als ik hem was even in Nederland blijven en nog wel de nodige promotie gaan doen, want hij moet volgens mij, als je het zo ziet, nog wel even aan de bak.”

Patty kritisch

Patty Brard benadrukt dat het écht heel slecht gaat. “Als je het zo ziet en je zit midden in je promotietour – en daar willen we helemaal niet zuur over doen, want we gunnen hem echt het beste, en we willen ook echt dat hij volle zalen trekt – maar tot nu toe is het niet gewoon alleen maar weinig verkocht, maar echt handjesvol kaarten.”

Wellicht kan Gordon de boel nog redden door er een soort sponsordeal van te maken, besluit ze. “Ik denk wel dat hij nog even wat promotie moet doen en misschien dat het management ervoor kan zorgen dat hij bijvoorbeeld een show uitverkoopt aan een loterij of noem maar op. Dat stimuleert mensen om ook te gaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Krijgt Gordon de boel nog uitverkocht of gaan er concerten gecanceld worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen