Theo Maassen al twee maanden stil: ‘Hij is gewoon guilty als f*ck!’

Theo Maassen zwijgt nu al bijna twee maanden over de zeer heftige beschuldigingen van weekblad Privé aan zijn adres. “Hij is natuurlijk gewoon guilty as f*ck, natuurlijk zwijgt hij!”

Theo Maassen © NPO

Het blijft voor heel veel mensen, waaronder zelfs Omroep MAX-baas Jan Slagter, héél vreemd dat Theo Maassen blijft zwijgen over de beschuldigingen van huiselijk geweld. De VPRO wilde ook dat hij een statement zou uitbrengen, maar dat wil hij niet en daarom heeft hij nu de presentatie van Zomergasten verloren. Buitengewoon opmerkelijk.

Niet inhuren

Als je helemaal niet schuldig bent, dan stuur je er natuurlijk gewoon een ontkenning uit, helemaal als het je werk kost. “Ja, ik zou hem ook niet inhuren nu”, zegt Yvonne Coldeweijer in haar podcast De Juice Show.

Theo móet gewoon reageren, zegt ze. “Kijk, bij een BN’er valt privé en werk bijna niet te scheiden, want deze mensen voeren pr op hun persoon, dus op het moment dat er een smet op zit, privé, werkt het automatisch door naar het werkveld toe. Maar zij etaleren hun privéleven ook om hun persoonlijke brand te promoten.”

Leuke baan

Het is volgens Yvonne een gotspe dat BNNVARA het nieuwe programma van Theo, over de Duitse cultuur, niet uit d. “Alle BN’ers weten van: dingen in mijn privéleven ga ik etaleren, want dan ben ik weer leuk voor de mensen en dan krijg ik weer een leuke baan daaruit. Zo werkt dat gewoon.”

“Dus om dan vervolgens te zeggen, deze presentator heeft een privéleven en daar bemoeien wij ons niet mee, dat gaat helemaal niet op. Het is een BN’er. Het is niet voor niks dat wij over BN’ers mogen roddelen en privégevoelige dingen mogen plaatsen in bladen, omdat de rechters zeggen van: ja, dat zijn BN’ers.”

Hand in hand

BN’ers zijn publieke figuren en dat wordt altijd meegewogen door rechters. “Zijn brand is Theo Maassen, dus gaat dat samen, hand in hand.”

Yvonne besluit: “Hij is natuurlijk gewoon guilty as f*ck, dus tuurlijk gaat hij niks zeggen. Hij is gewoon aan het wachten: gaat dit exploderen of niet? Gaat het overwaaien?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Theo Maassen blijft zwijgen: slimme tactiek of haalt niets uit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen