‘Arjen Lubach niet blij met aanblijven VPRO-collega Theo Maassen’

Arjen Lubach is er niet blij mee dat Theo Maassen zo wordt gespaard door hun werkgever VPRO, denkt mediacriticus Victor Vlam. “Hij neemt zelf immers iedereen de maat.”

Theo Maassen en Arjen Lubach © NPO

Het is volgens Victor Vlam ongelooflijk dat de VPRO nog steeds geen afstand heeft genomen van Theo Maassen, wiens vrouw Joyce aangeeft dat hij huiselijk geweld pleegt en haar een gebroken neus heeft geslagen. Het bewijs is overweldigend, aldus de mediakenner. “Ik vind wel dat die stilte echt oorverdovend inmiddels is.”

Wat vindt Lubach?

Arjen Lubach, dé grote ster van de VPRO, zal hier volgens Victor niet blij mee zijn. “Ik kan me voorstellen dat andere sterren van de VPRO ook wel graag willen dat hun werkgever daar wat mee doet. Arjen Lubach is natuurlijk ook iemand die in zijn programma op humoristische toon iedereen de maat neemt.”

Hij vervolgt in De Communicado’s: “Ja, dan is het niet fijn als jouw eigen werkgever iemand in bescherming neemt die wordt beschuldigd op een zeer geloofwaardige manier, om het maar zo te zeggen, van huiselijk geweld. Dus alle sterren van de VPRO zullen waarschijnlijk ook wel meer actie van hun werkgever op prijs stellen.”

Erg moeilijk

Het is volgens Victor klip en klaar dat Theo niet aan kan blijven als presentator van Zomergasten. “Ik vind het eerlijk gezegd echt heel erg moeilijk om te zien hoe hij met deze serieuze aantijgingen opnieuw dat programma kan presenteren en gesprekken over dit soort onderwerpen kan hebben met gasten.”

Hij vervolgt: “Je kunt niet mensen de maat nemen als je totaal geen morele autoriteit hebt, dus ja: ik vind dat hartstikke lastig. Ik vind wel dat die stilte echt oorverdovend inmiddels is.”

Zonder voorbehoud

Als Theo’s vermeende wangedrag niet door Privé, maar door de Volkskrant naar buiten was gebracht, dan had hij natuurlijk onmiddellijk op straat gestaan. Toch is dit volgens Victor geen standaardartikel van een roddelblad. “Dat is ten eerste omdat de aantijging zonder enig voorbehoud gemaakt wordt.”

En dat wijst erop dat de Privé echt heel hard bewijs heeft. “Er wordt ook echt expliciet bewijs bij gehaald. Er is een uitgebreide appwisseling van heel veel woorden in handen van de betreffende journalist. Daar wordt uit geput om dit te staven en daar is uiteindelijk nog in het tweede artikel erover een soort van bekentenis van Theo Maassen bij gekomen.”

Doodgezwegen

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp heeft het gevoel dat Theo de hand boven het hoofd wordt gehouden. “Zeker, omdat hij natuurlijk eigenlijk in die appjes het zelf toegeeft. Dan vind ik het toch wel een ander verhaal worden. Ik vind dat de VPRO er wel wat mee moet. Jan Slagter zei bij Humberto dat er bij een vergadering niemand wat over zei.”

Ze vervolgt in The Friday Move: “Dat vind ik wel opvallend, dat ik dacht: dat wordt ook weer doodgezwegen. Ik vind dat de VPRO wel met een statement naar buiten moet komen, of dat je moet zeggen: ‘Wij staan hierachter, wij geloven in Theo en we doen het.’ Maar het mooiste zou natuurlijk zijn als Theo zelf opzegt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Arjen Lubach zwijgt over het wangedrag van Theo Maassen. Discutabel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen