Talpa degradeert Wilfred Genee: ‘Van prime time naar late avond’

Wilfred Genee is echt helemaal nergens zonder Johan Derksen en René van der Gijp. Zijn andere talkshow, Veronica Offside, is een kijkcijfernachtmerrie. “Hij moet naar de late avond.”

Wilfred Genee © SBS

Het wordt gezien de leeftijd van Johan Derksen steeds belangrijker voor Wilfred Genee om zich ook buiten Vandaag Inside om te ontplooien, maar vooralsnog is álles wat hij doet zonder Johan en René van der Gijp een flop. Ook zijn talkshow Vandaag Offside met Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wim Kiefst is een regelrecht drama.

Horror voor Wilfred

Veronica Offside werd gisteren door slechts 147 duizend mensen bekeken op Veronica, goed voor een erbarmelijke 3,5 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar. Het is zó erg dat Tina Nijkamp een rode sirene op haar dak heeft gezet om alle betrokkenen te waarschuwen. “Het ging al niet goed, maar dit is kijkcijferHORROR.”

Het is echt afschuwelijk, schrijft kijkcijferautoriteit Tina op haar analysekanaal. “Succes met VI maar om Veronica Offside heeft Wilfred Genee hele ernstige kijkcijfer zorgen. Nog maar 147 duizend. Huh? Dat is wel heel weinig en het is de een na laagste score ooit. Oei. Alleen op 30 september 2022 scoorde de show nog lager: toen 137 duizend.”

Ongelofelijk laag

Het is een zwarte dag voor alle medewerkers van Offside. “Het is ongelofelijk laag. Het programma wordt ook uitgesteld nauwelijks bekeken en zit dus echt in de gevarenzone. Dat in De Oranjezondag ook alvast wat voetbal wordt nabesproken zal ook niet helpen.”

Wat Talpa nu doet? Zij hebben besloten om Wilfred te degraderen. “Veronica Offside wordt verplaatst. Vanaf volgende week is het om 22.30 uur. De serie The Accused wordt vanaf volgende week met dubbele afleveringen op de maandag vanaf 20.30 uur uitgezonden. Veronica Offside start dus tijdens laatste tien minuten van VI op SBS 6 dan.”

Dubbelzien

Ah, Offside staat straks dus deels recht tegenover Wilfreds tv-hit VI. Geniaal. “Als het ook daar niet beter scoort, zal de sponsor vermoedelijk over stappen naar De Oranjezondag kan ik me zo voorstellen”, zegt Tina.

Vorige week keken er 198 duizend mensen naar Veronica Offiside, de week ervoor 181 duizend mensen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als u Wilfred Genee was, zou u dan een solo-talkshow eisen bij SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen