Gaat Angela de Jong te ver over Gordon? ‘Het is zó lelijk van haar’

Is Angela de Jong na zijn comeback te ver gegaan met het bashen van Gordon? Zelf vindt hij van wel. “Ik vind dat gewoon pijnlijk. Waarom boor je iemand nóg meer de grond in?”

Angela de Jong en Gordon © SBS, NPO

Gordon heeft aan veel mensen in de Nederlandse media een bloedhekel, maar Angela de Jong staat gegarandeerd in zijn top vijf. De gevallen zanger walgt van de AD-opiniediva en andersom wordt ze ook doodmoe van hém, bijvoorbeeld toen hij zijn omstreden interview gaf in Casa di Beau. Hierin bashte Goor zijn ex én onthulde hij zijn eigen zelfmoordpogingen.

Goor boos op Angela

Wekt zoiets medelijden op bij Angela? Nee, absoluut niet. “Ik kan me er gruwelijk aan ergeren als ik hem ergens zie en volledig leeg zie lopen over zijn eigen sores en hoe zielig hij is… Ook proberen om de sympathie van de mensen weer op te wekken door te vertellen dat je dan twee zelfmoordpogingen hebt gedaan…”, brieste ze.

En juist met deze uitspraken is de columniste te ver gegaan, vindt Goor zelf. Hij vertelt in de Weekend, vlak voordat hij zijn zoveelste vertrek uit de showbizz aankondigde, dat dit hem heel erg heeft geraakt.

‘Ik vind dat pijnlijk’

Het raakt Gordon tot in het diepste van zijn ziel. “Ik vind dat pijnlijk omdat je daarmee mensen die met die gedachten lopen, schoffeert, in plaats van hulp te bieden. Je geeft als het ware het laatste zetje. Dat is zó lelijk. Men zegt misschien terecht: het is een schreeuw om aandacht.”

“Iedereen die zulke gedachten heeft, zoekt immers hulp. Waarom geef je dan geen hulp, maar boor je iemand nog meer de grond in? Ik heb het geluk gehad dat mijn beste vriend Patrick mij heeft geholpen.”

Bang en onveilig

Mensen als Angela moeten er volgens Gordon rekening mee houden dat hij uit een bange en onveilige situatie komt, vindt hij. “Na een interview dat mijn ex had gegeven, kreeg ik doodsbedreigingen, dat is heel heftig. Als je al dingen hebt meegemaakt, zoals een overval thuis, voel je je meteen weer niet veilig, dan word je bang. En dat is geen prettig gevoel.”

Tot slot wil Gordon ook niets meer kwijt over zijn vroegere samenwerking met Gerard Joling. “Ik geef daar geen antwoord op, want dan komt er weer zo veel onzin van. Zoals toen bij Yvonne Coldeweijer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat Angela de Jong te ver of is Gordon gewoon een zeiksnor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen