Eva Jinek slaat terug naar WNL-engerd die haar ‘hysterisch’ noemt

Eva Jinek slaat terug naar de WNL-engerd die op een seksistische manier uithaalt naar de oud-presentatrices die opstaan tegen de ‘giftige’ omroepbaas Bert Huisjes. “Hysterisch?”

Eva Jinek © SBS

De primaire reacties die loskwamen vanuit WNL nadat de wantoestanden bij de omroep aan het licht kwamen, waren echt schokkend. Bert Huisjes zelf, toezichthouder Fons van Westerloo en hun wegkijkende sterren Rick Nieman en Sven Kockelmann: stuk voor stuk gedragen ze zich behoorlijk misselijk. Wie het pas écht bont maakt? Ene Emile Bode.

Hysterische Eva

Emile Bode was als hoofdredacteur van Telegraaf Video Media verantwoordelijk voor de programma’s van WNL toen de omroep in de startfase zat. “Merel Westrik die nu klaagt zeurde altijd als een verwend zondagskind. Ik vond haar erg aantrekkelijk maar deelde de mening van Bert dat ze lui is en een zeurkous“, sneert de engerd seksistisch.

En Eva Jinek? Net zo’n vervelende meid, zegt hij. “Zij was veel getalenteerder maar in de beginperiode ook tamelijk hysterisch en onredelijk. Jammer dat zij en al die andere oud-medewerkers nu zo afgeven op Huisjes”, aldus de oud-bobo, die tegenwoordig werkzaam is voor de televisiegids van Omroep MAX.

Voor zijn rekening

Hysterisch of gewoon ongemakkelijk accuraat? Wat vindt Eva nou van zo’n opmerking? Ze slaat ferm terug naar deze Emile door wél beschaafd te blijven. “Ja… Dat laat ik voor zijn rekening”, zegt ze voor de camera van Shownieuws.

Wat zegt het dat zo’n Emile zich zo seksistisch uitlaat? “Ik weet het eigenlijk niet. Wat zegt dat? Ik kan daar niet zoveel mee. Ik denk: het enige waar het ons om ging, waar het mij om ging, dat jonge mensen op een plek moeten kunnen werken waar mensen normaal doen.”

Pijn en moeite

Fons van Westerloo, die in de Raad van Toezicht van WNL zit, bagatelliseert Eva’s verhaal. Wat vindt ze daarvan? “Als dat je reactie is als mensen zoals wij dit aankaarten – niet voor jezelf en niet voor eigen gewin – met pijn en moeite, want je doet het niet zomaar, dan denk ik dat het het beste voorbeeld is van wat er niet goed functioneert.”

Ze vervolgt: “Als een groep mensen die er lang over hebben nagedacht, ik en mijn collega’s, om ons toch uit te spreken hierover, wat niemand aangenaam vindt en we doen het ook niet voor onszelf of eigen gewin… Als wij de moeite nemen om dat te doen en je wuift dat als het ware weg, dan geeft dat aan wat het probleem is.”

Sodemieter op

Johan Derksen zegt in Vandaag Inside niet te geloven dat Eva zich uitspreekt voor de jonge mensen die nu bij WNL werken. “Ze zijn allemaal weg daar en ze moeten niet zo hypocriet zijn, van: ‘We zeggen het niet voor onszelf, maar we zeggen het voor de jonge mensen die daar nu zijn.’ Kom op, sodemieter op.”

Collega Wilfred Genee: “Waarom geloof je dat niet?”

Johan: “Daar geloof ik niks van.”

Wilfred: “Waarom niet?”

Johan: “Nou, dat geloof ik niet. Zo zit ik in elkaar.”

Wilfred: “Ja, dat is een heel sterk argument! Waarom? Daarom!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Bert Huisjes moet moven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen